Εχεις smartphone; Εχεις κλειδί!

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εχεις «έξυπνο τηλέφωνο»; Εχεις και κλειδί για το δωμάτιό σου! Και οπωσδήποτε δεν χρειάζεται να σταματήσεις ξανά στη ρεσεψιόν. Αυτό τουλάχιστον επιδιώκει να επιτύχει η ξενοδοχειακή αλυσίδα Starwood Hotels & Resorts, μέσω μιας εφαρμογής με την οποία οι κάτοχοι smartphone θα κάνουν ηλεκτρονικό check in και θα παραλαμβάνουν το ψηφιακό τους κλειδί πριν από την είσοδό τους στο ξενοδοχείο, με αποτέλεσμα κατά την άφιξή τους εκεί να μπορούν να πηγαίνουν στο δωμάτιό τους χωρίς να περάσουν ποτέ από την υποδοχή.

Η αλυσίδα, που έχει στην κατοχή της περισσότερα από 1.150 ξενοδοχεία σε περίπου 100 χώρες του κόσμου, σχεδιάζει να εγκαταστήσει το εν λόγω σύστημα μέσα στους επόμενους τρεις μήνες αρχικά σε δύο ξενοδοχεία της θυγατρικής της Aloft Hotels, εκ των οποίων το πρώτο βρίσκεται στο Χάρλεμ της Νέας Υόρκης και το δεύτερο στο Cupertino της Καλιφόρνια. Αν αναρωτιέστε γιατί επελέγη το Cupertino, η απάντηση είναι περισσότερο από προφανής, δεδομένου ότι αποτελεί την έδρα της Apple.

Αν το σύστημα πετύχει, η Starwood υπολογίζει ότι μέσα στον επόμενο χρόνο θα το εγκαταστήσει σε όλα τα ξενοδοχεία της. Η εφαρμογή θα είναι συμβατή με τα πιο πρόσφατα μοντέλα iPhone (από το 4S και μετά), καθώς και με τα καινούργια Android, ενώ το ξεκλείδωμα των δωματίων θα γίνεται με Bluetooth.

Τέρμα πια λοιπόν στις πλαστικές κάρτες, που -όπως όλοι ξέρουμε- χάνονται τόσο, μα τόσο εύκολα. Δεν ξέρουμε βέβαια πώς θα το πάρουν οι πιο παραδοσιακοί πελάτες των ξενοδοχείων, που αντιμετωπίζουν τα «έξυπνα κινητά», ακόμη και αν τα έχουν, ως… μπελά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή