Ταξιδεύοντας στον κόσμο με μια παιδική βαλίτσα

Ταξιδεύοντας στον κόσμο με μια παιδική βαλίτσα

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Εύχομαι όλα τα παιδιά στον κόσμο να είναι ευτυχισμένα», γράφει η μικρή Aahana από την Ινδία.

Βαλίτσες από χαρτόνι, φιλοτεχνημένες με λέξεις, χρώματα και φαντασία, δημιουργήθηκαν από μικρούς επιβάτες κατά τους τελευταίους εννέα μήνες και αποτελούν το υλικό της έκθεσης «Ταξιδεύοντας στον κόσμο με μια παιδική βαλίτσα», που φιλοξενεί από τις 20 Μαρτίου το «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Πρόκειται για εικαστικά έργα παιδιών από 31 χώρες του κόσμου -από την Ελβετία, την Ιταλία και τη Γερμανία έως τον Καναδά, το Περού και την Αλγερία- που πέρασαν από τον παιδότοπο, ο οποίος λειτουργεί από το «Χαμόγελο του Παιδιού» στο αεροδρόμιο της Αθήνας.

Οι μικροί «πρέσβεις», με αφορμή τα 12 χρόνια λειτουργίας του παιδότοπου, μας «ταξιδεύουν» ο καθένας με τον τρόπο του στην πατρίδα τους αλλά και στις σκέψεις τους, λίγο πριν φύγουν από την Αθήνα: Τα παιδιά διάλεξαν με ιδιαίτερη επιμέλεια τα υλικά, ενσωμάτωσαν ζωγραφιές και μηνύματα και λίγο πριν ξεκινήσει το πραγματικό ταξίδι, άφησαν τη δική τους χειροτεχνία-βαλίτσα, ένα όμορφο ενθύμιο, με την υπόσχεση ότι θα μας επισκεφτούν ξανά το συντομότερο.

«Σας ευχαριστώ! Ηταν η καλύτερη φορά σε αεροδρόμιο»

Tidarat, 8 χρόνων, Ταϊλάνδη

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή