Γνωριμία με τη Μεσσηνιακή φύση

Γνωριμία με τη Μεσσηνιακή φύση

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου από το Navarino Foundation.

Περισσότεροι από 1.600 μαθητές έχουν παρακολουθήσει τα τελευταία δύο χρόνια το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Γνωρίζω και προβάλλω τη Φύση και την Ιστορία της Μεσσηνίας», το οποίο υλοποιείται και φέτος από το Navarino Foundation και το Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Το πρόγραμμα, που λαμβάνει χώρα στο Navarino Natura Hall της Costa Navarino, θα ξεκινήσει και φέτος στα τέλη Μαρτίου, οπότε και οι συμμετέχοντες μαθητές από τα δημοτικά (πέμπτη και έκτη τάξη) και τα γυμνάσια της περιοχής θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν για την προστασία του περιβάλλοντος και το νόημα της αειφορίας, αλλά και να γνωρίσουν τη μοναδική μεσσηνιακή φύση και την ιστορία της περιοχής.

Οι μαθητές που συμμετείχαν τις προηγούμενες χρονιές έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για το πρόγραμμα, ενώ στη συνέχεια αποτύπωσαν με τη δική τους ξεχωριστή ματιά (μέσα από ζωγραφική, κείμενα, κολάζ και άλλες κατασκευές) όλα όσα τους κέντρισαν το ενδιαφέρον τόσο από το πλούσιο φυσικό περιβάλλον του τόπου τους, όπως η λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας, όσο και αναφορικά με το παγκόσμιο φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής. Επιλεγμένο υλικό βρίσκεται αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Navarino Natura Hall, το οποίο εξελίσσεται σε ένα σημαντικό εκπαιδευτικό κέντρο για τη μεσσηνιακή φύση και το περιβάλλον.

>www.costanavarino.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή