Αύξηση ξενοδοχειακών τιμών στην Ελλάδα σε σχέση με πέρυσι

Αύξηση ξενοδοχειακών τιμών στην Ελλάδα σε σχέση με πέρυσι

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι δημοφιλείς ελληνικοί προορισμοί όσο το καλοκαίρι πλησιάζει ανεβάζουν τις τιμές τους σε σχέση με τον ίδιο μήνα τον περασμένο χρόνο.

Η μεγαλύτερη αύξηση τιμών παρατηρείται στο Φηροστεφάνι Σαντορίνης, ποσοστό που αγγίζει το 53 τοις εκατό σε σχέση με το Μάιο του 2013 (130 ευρώ μέση τιμή διανυκτέρευσης για το Μάιο 2013 έναντι 199 ευρώ ανά διανυκτέρευση για το Μάιο 2014). Τη δεύτερη θέση στην αύξηση τιμών καταλαμβάνει και πάλι η Σαντορίνη, το Ημεροβίγλι αυτή τη φορά με ποσοστό αύξησης 49 τοις εκατό και μέση τιμή ανά διανυκτέρευση στα 283 ευρώ ανά διανυκτέρευση έναντι 190 ευρώ τον περασμένο Μάιο. Δεν αποτελεί έκπληξη ούτε η τρίτη θέση καθώς συναντάμε και πάλι τη Σαντορίνη και πιο συγκεκριμένα τα Φηρά, με ποσοστό αύξησης 46 τοις εκατό σε σχέση με το Μάιο 2013 και τη μέση τιμή διανυκτέρευσης να εκτοξεύεται στα 158 ευρώ έναντι 108 ευρώ ανά διανυκτέρευση τον περασμένο Μάιο.

Εμφάνιση στη λίστα των προορισμών με τη μεγαλύτερη αύξηση, στην τέταρτη θέση, κάνουν τα Χανιά με ποσοστό 32 τοις εκατό, ωστόσο με σχετικά χαμηλή τιμή διανυκτέρευσης στα 82 ευρώ έναντι 62 ευρώ τον περασμένο Μάιο. Τέλος, την πέμπτη θέση καταλαμβάνει η Αθήνα κάνοντας την έκπληξη και αφήνοντας πίσω πολλούς καλοκαιρινούς προορισμούς. Το ποσοστό αύξησης της μέσης τιμής διανυκτέρευσης για την Ελληνική πρωτεύουσα αγγίζει το 26 τοις εκατό, (μέση τιμή στα 106 ευρώ, έναντι 84 ευρώ το Μάιο 2013) χαρίζοντας στη φθηνότερη Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα του προηγούμενου μήνα, μια θέση στη λίστα με τους ελληνικούς προορισμούς με τη μεγαλύτερη αύξηση τιμών για τον τελευταίο μήνα της Άνοιξης.  

*Οι μέσες τιμές προκύπτουν από τη βάση δεδομένων της trivago έπειτα από τη σύγκριση τιμών από περισσότερα από 150 διαφορετικά booking sites.* 

www.trivago.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή