Διάσημα ενθύμια απ’ όλο τον κόσμο

Διάσημα ενθύμια απ’ όλο τον κόσμο

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον όταν πηγαίνουμε διακοπές είναι η χαρά στα μάτια των φίλων μας, όταν τους χαρίζουμε κάποιο ενθύμιο από τα μέρη που επισκεφθήκαμε. Βρήκαμε και σας παρουσιάζουμε μερικά από αυτά που θα φέρναμε, επιστρέφοντας από τους πιο δημοφιλείς διεθνείς προορισμούς. 

Από τον Καναδά σιρόπι σφενδάμου, από τις Ηνωμένες Πολιτείες ένα μακό I love NY. Από την Μεγάλη Βρετανία την Γαλλία και Ιταλία μινιατούρες από τον Πύργο του Αϊφελ, τον Πύργο της Πίζας, αλλά και τον κόκκινο τηλεφωνικό θάλαμο των Βρετανών. Από την Ολλανδία τα παραδοσιακά τσόκαρα (clogs) και από την Γερμανία ένα πήλινο ποτήρι μπύρας.

Ενα χάρτινο παραδοσιακό φαναράκι θα φέρναμε από την Κίνα και από την Ιαπωνία την τυχερή (Μανέκι Νέκο) γάτα που συμβολίζει την καλοτυχία.

Από ξύλο θα ήταν τα σουβενίρ μας από την Βόρεια Αφρική, ενώ στην Παπούα Νέα Γουινέα είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς οι πολύχρωμες ξύλινες χάντρες και οι περίτεχνες χειροποίητες μάσκες.

Το παραδοσιακό αγαλματάκι merlion, καλά κρυμμένο μέσα στις αποσκευές μας, είναι το καλύτερο ενθύμιο από την Σιγκαπούρη. Το merlion είναι ένα μυθικό πλάσμα με κεφάλι λιονταριού και σώμα ψαριού. Το όνομα του προέρχεται από το –mer που σημαίνει θάλασσα και το –lion που σημαίνει λιοντάρι, ενώ η Σιγκαπούρη είναι γνωστή και ως η «πόλη του λιονταριού».

Χαριτωμένα σουβενίρ που θα μας θυμίζουν τις όμορφες στιγμές από κάθε ποθητό προορισμό.

Πηγή: www.wotif.com

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή