Οι «νύφες» στο φουγάρο

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η έκθεση εγκαινιάστηκε χθες και θα διαρκέσει έως την Κυριακή 9 Νοεμβρίου.

Μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε στην Αθήνα, και συγκεκριμένα στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς, το περασμένο διάστημα (Ιανουάριος – Μάιος 2014), η έκθεση «Νύφες: Παράδοση και μόδα στην Ελλάδα» επιστρέφει εμπλουτισμένη με 35 επιπλέον νυφικά στο Ναύπλιο, ήτοι στον τόπο της – καθώς παρουσιάζει νυφικά ενδύματα από τις συλλογές του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος, που εδρεύει στην αργολική πρωτεύουσα.

Από τα κομψά και περίτεχνα νυφικά του 19ου αιώνα έως τις πρωτοποριακές δημιουργίες των σύγχρονων σχεδιαστών και τις εκκεντρικές εμφανίσεις του 21ου αιώνα, το νυφικό ένδυμα συμβαδίζει με τις τάσεις της μόδας με έναν ιδιαίτερο τρόπο, αντλώντας συχνά έμπνευση από σχήματα του παρελθόντος ή προαναγγέλλοντας τη μόδα του αύριο.

Η έκθεση, που εγκαινιάστηκε χθες και θα διαρκέσει έως την Κυριακή 9 Νοεμβρίου, εντάσσεται στον εορτασμό των 40 χρόνων από την ίδρυση του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος.

> www.fougaro.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή