Θα απαγορευτούν τελικά οι άμαξες;

Θα απαγορευτούν τελικά οι άμαξες;

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εδώ και ένα χρόνο η συζήτηση στη Νέα Υόρκη καλά κρατεί…

Φαίνεται πως έχει πεισμώσει για τα καλά ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Bill de Blasio, ο οποίος, αμέσως μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά του τον περασμένο Ιανουάριο, ανακοίνωσε και την πρόθεσή του να καταργήσει τις ιππήλατες άμαξες,υποστηρίζοντας ότι τα ζώα ταλαιπωρούνται και ότι «άλογα να σέρνουν άμαξες δεν είναι εικόνα που ταιριάζει στο σήμερα».

Εκτοτε όλοι κλήθηκαν να πάρουν θέση, με πάμπολλες φωνές υποστήριξης προς το παραδοσιακό αυτό επάγγελμα της αμερικανικής μεγαλούπολης, αλλά και ουκ ολίγους πολέμιους από το χώρο του ακτιβισμού.

Τα νεότερα από την υπόθεση, που απασχολεί τον Τύπο εδώ και ένα χρόνο πια, είναι ότι ο δήμαρχος, παρά το γεγονός ότι χάνει ολοένα και περισσότερους φίλους (υπάρχουν δημοσιεύματα με τίτλους όπως «οι Νεοϋορκέζοι αγαπούν περισσότερο τα άλογα από τον δήμαρχό τους»), δεν δείχνει να αλλάζει γνώμη, ενώ η πρόταση για την απαγόρευση των ιππήλατων αμαξών έχει ήδη κατατεθεί προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

«Αυτό σημαίνει ότι πρόκειται να χαθούν γύρω στις 300 θέσεις εργασίες», υποστηρίζουν οι αμαξάδες, ενώ ο Bill de Blasio αντιτείνει ότι υπάρχει πρόβλεψη να τους δοθεί εκπαίδευση και απαλλαγή από τα τέλη έκδοσης αδειών ταξί στο Μανχάταν.

Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν έχει οριστικοποιηθεί τίποτα, οπότε αναμένουμε τα νεότερα από το νεοϋορκέζικο μέτωπο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή