Φιλί στην αποβάθρα με… συνέπειες

Φιλί στην αποβάθρα με… συνέπειες

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ομοφοβική στραβοτιμονιά για την Thalys.

Μπορεί το 2013 η σιδηροδρομική κοινοπραξία γαλλικών, βελγικών, ολλανδικών και γερμανικών συμφερόντων Thalys International να εγκαινίασε διαφημιστική καμπάνια με πρωταγωνιστές ετερόφυλα και ομοφυλόφιλα ζευγάρια που συναντιούνταν ξανά παίρνοντας το τρένο, όμως φαίνεται πως η συγκεκριμένη εκστρατεία δεν… επικοινωνήθηκε καταλλήλως σε όλους τους υπαλλήλους της.

Γιατί σε αποβάθρα του σιδηροδρομικού σταθμού Gare du Nord στο Παρίσι, ένας εξ αυτών καταφέρθηκε έντονα εναντίον ζευγαριού γυναικών που αποχαιρέτησαν η μία την άλλη με ένα φιλί, λέγοντάς τους χαρακτηριστικά πως «κάτι τέτοιο δεν είναι επιτρεπτό».

Λογάριαζε όμως χωρίς τον ξενοδόχο, καθώς η μία από τις δύο γυναίκες τυγχάνει να είναι μέλος ακτιβιστικής οργάνωσης για τα δικαιώματα των γκέι. Και δεν το άφησε να περάσει έτσι.

Το περιστατικό πήρε αρκετή δημοσιότητα στη Γαλλία, ενώ συγκεντρώθηκαν συνολικά 60.000 υπογραφές αλληλεγγύης από ανθρώπους που ζητούν να υπάρξουν κυρώσεις για την εταιρεία. Η Thalys, πάντως, ανακοίνωσε ότι ο εν λόγω υπάλληλος δεν ανήκει πλέον στο δυναμικό της.  

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή