Οι δέκα κορυφαίες πόλεις για ταξίδι το 2015

Οι δέκα κορυφαίες πόλεις για ταξίδι το 2015

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

…σύμφωνα με τη φετινή λίστα με «τα καλύτερα του κόσμου», που δημοσίευσε το ταξιδιωτικό περιοδικό Travel + Leisure.

Οι αναγνώστες ενός από τα μεγαλύτερα ταξιδιωτικά παγκοσμίως περιοδικά γύρισαν την υφήλιο, γέμισαν εμπειρίες, τις αξιολόγησαν επιστρέφοντας και αποφάσισαν: η καλύτερη πόλη στον κόσμο, σύμφωνα με τη λίστα τους, είναι το Κιότο της Ιαπωνίας. Οι αναγνώστες του περιοδικού το χαρακτήρισαν «πεμπτουσία της ιαπωνικής εμπειρίας», καθώς προσφέρει στους επισκέπτες του τα πάντα: ιστορία, φύση, τέχνη, γαστρονομία και εξαιρετικές προτάσεις διαμονής.

Ακολουθεί στη δεύτερη θέση το Τσάρλεστον της νότιας Καρολίνας, η παλαιότερη πόλη της πολιτείας και αγαπημένος προορισμός των Αμερικανών ταξιδιωτών, με τις ιστορικές γειτονιές, τις κοντινές παραλίες και τα πολλά βραβευμένα εστιατόρια.

Το Σιέμ Ριπ της Καμπότζης και από δίπλα το σημαντικότερο σύμπλεγμα ναών της χώρας, το Ανγκορ Βατ, έρχεται τρίτο στην προτίμηση των ταξιδιωτών-αναγνωστών για να περάσουμε στη συνέχεια στους ευρωπαϊκούς και εν προκειμένω ιταλικούς -και διαχρονικά αγαπημένους- προορισμούς, τη Φλωρεντία στην τέταρτη θέση και τη Ρώμη στην πέμπτη.

Μετά από ένα χρόνο πτώσης της κίνησης λόγω αναταραχών, η Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης επέστρεψε στην έκτη θέση, ενώ την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν η Κρακοβία (7η θέση), η Βαρκελώνη (8η), το Κέιπ Τάουν (9η) και η Ιερουσαλήμ (10η).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή