Ολοκαίνουργιο μουσείο τουαλέτας στην Ιαπωνία

Ολοκαίνουργιο μουσείο τουαλέτας στην Ιαπωνία

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

950 εκθέματα σε ένα από τα πιο ιδιαίτερα μουσεία του κόσμου.

Είναι παγκοσμίως γνωστό ότι οι Ιάπωνες είναι λάτρεις της υγιεινής. Αυτό ακριβώς επιβεβαιώνεται με το Μουσείο Τουαλέτας Τoto, που άνοιξε πριν από λίγες ημέρες τις πύλες του από την ομώνυμη ηγέτιδα εταιρεία ειδών υγιεινής της μακρινής χώρας.

Το μουσείο Toto βρίσκεται στο Κιτακιούσου, το βορειότερο σημείο του νησιού Κιούσου, στο οποίο και εδρεύει η σχεδόν αιωνόβια εταιρεία (συμπληρώνει 100 χρόνια ζωής το 2017), και παρουσιάζει 950 προϊόντα συμπεριλαμβανομένων των αποχωρητηρίων που κατασκευάστηκαν για την Κρατική Οικία Φιλοξενίας του Τόκιο, η οποία φιλοξενεί ξένους αξιωματούχους, αλλά και τα μπάνια που τοποθετήθηκαν στο Hotel New Otani της πρωτεύουσας το 1964, όταν διοργανώθηκαν στο Τόκιο οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Εδώ θα δείτε από τις πρώτες τουαλέτες που έκαναν την εμφάνισή τους στην αγορά το 1914 μέχρι τα τελευταία και πλέον σύγχρονα μοντέλα της εταιρείας, τα οποία διαθέτουν ηλεκτρικά καθίσματα, κάποια εξ αυτών θερμαινόμενα, ενσωματωμένους μπιντέδες, αποσμητικά κ.ά.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει, επίσης, η καταγραφή της αλλαγής που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στην κουλτούρα της τουαλέτας στην Ιαπωνία από την αγροτική στην αστική εμπειρία ζωής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή