Εσείς θα μένατε σε ξενοδοχείο από άμμο;

Εσείς θα μένατε σε ξενοδοχείο από άμμο;

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη Σουηδία και τη Φινλανδία φτιάχνουν ξενοδοχεία από πάγο· στην Ολλανδία, πάλι, αποφάσισαν να κατασκευάσουν δύο pop up hotels, με βασική πρώτη ύλη την άμμο! «Η ζωή μας μια παραλία», σκέφτηκαν οι εμπνευστές των πρωτότυπων αυτών ξενοδοχείων και γρήγορα προχώρησαν στο κάπως παρακινδυνευμένο εγχείρημά τους. Το πρώτο αμμο-ξενοδοχείο κατασκευάστηκε στην πόλη Sneek και το δεύτερο στην Oss, και τα δύο στο πλαίσιο ετήσιων φεστιβάλ με θέμα τα γλυπτά από άμμο.

Μη φανταστείτε, βέβαια, ότι αυτά τα pop up παλάτια κινδυνεύουν από στιγμή σε στιγμή να καταρρεύσουν όπως τα κάστρα που φτιάχναμε παιδιά στις παραλίες. Και χτιστοί τοίχοι υπάρχουν (λεπτοί μεν, γεροί δε) με ενισχυμένη άμμο μονάχα εξωτερικά, αλλά και κανονικά παράθυρα και κρεβάτια, και μπάνια κατασκευασμένα με κανονικά παραδοσιακά υλικά. Σε κανέναν δεν αρέσει να σκουπίζεται μετά το ντους και να κολλάει η άμμος στην πετσέτα του, άλλωστε. Επίσης διαθέτουν ηλεκτρισμό, νερό και Ιντερνετ. Και αν αναρωτιέστε αν έχουν πελατεία, αρκεί να σημειώσουμε ότι, με 150 ευρώ περίπου η διανυκτέρευση για 2 άτομα, έχουν κρατήσεις για όλο το 2015.

>zandhotel.nl

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή