ΤΑΞΙΔΙΑ

Προορισμοί για το Φθινόπωρο

october0
october1
october2
october3

Κάθε τόπος έχει την εποχή του ή την… επικαιρότητά του.

Οποιαδήποτε εποχή κι αν επισκεφτεί κανείς το Μόναχο, είναι βέβαιο ότι θα απολαύσει την περιήγηση στην ωραία γερμανική πόλη. Η εμπειρία ωστόσο του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας, που διοργανώνεται εδώ κάθε Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, είναι μοναδική. Στη διάρκεια του Octoberfest ολόκληρη η πόλη γιορτάζει, ενώ μόνο αυτές τις δεκαπέντε ημέρες υποδέχεται περί τα 6 εκατομμύρια επισκέπτες.

Το φθινόπωρο όμως είναι ιδανική εποχή και για πολλούς άλλους προορισμούς στον κόσμο, όπως η αχανής Μόσχα, στα πάρκα της οποίας θα απολαύσετε το καφέ, το κόκκινο και το κίτρινο των φύλλων που πέφτουν, ή η Βοστώνη, η πιο «ευρωπαϊκή πόλη των Ηνωμένων Πολιτειών». Εδώ, το καλύτερο μέρος για να θαυμάσετε όλα τα χρώματα της εποχής είναι ο Δημόσιος Κήπος της (Public Garden), ενώ αξίζει να μείνετε έως το τέλος του μήνα για το Χάλογουιν – όταν ολόκληρη η πόλη γεμίζει φωτισμένες κολοκύθες και «τρομακτικούς» μασκαράδες.

Ακόμα πιο μακριά, το Κιότο της Ιαπωνίας απολαμβάνει ένα εξίσου μαγευτικό φθινόπωρο. Η πτώση των φύλλων στη μακρινή χώρα είναι το ίδιο σημαντική με τις κερασιές που ανθίζουν και εορτάζεται με πολλά και ενδιαφέροντα τοπικά έθιμα και εδέσματα.

Ενα ταξίδι, τέλος, που δεν είναι αμιγώς φθινοπωρινό, αλλά must για φέτος συγκεκριμένα, είναι στα απομακρυσμένα νησιά Skellig στην Ιρλανδία – που έχουν χαρακτηριστεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Ο λόγος που πρέπει να τα επισκεφτείτε τώρα; Το γεγονός ότι θα εξελιχθούν σε ιδιαίτερα δημοφιλή προορισμό μετά την προβολή της πολυαναμενόμενης ταινίας «Star Wars Episode VII: The Force Awakens», που θα βγει στους κινηματογράφους τα Χριστούγεννα.

Σπεύσατε, δηλαδή, για να αποφύγετε το…συνωστισμό.