Ο φωτογράφος Ανδρέας Εμπειρίκος

Ο φωτογράφος Ανδρέας Εμπειρίκος

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τοπία από τα ταξίδια του, συνθέσεις αλλά και σκηνές καθημερινής ζωής σε μεγάλα αστικά κέντρα τραβούσαν την προσοχή του ποιητή.

Ο Ανδρέας Εμπειρίκος, εισηγητής της σουρεαλιστικής ποίησης και της ψυχανάλυσης στην Ελλάδα, υπήρξε «μανιώδης φωτογράφος», όπως τον χαρακτήριζαν οι φίλοι του.

Στην έκθεση «Ο φωτογράφος Ανδρέας Εμπειρίκος», που πραγματοποιείται στο Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου και θα διαρκέσει έως τις 2 Δεκεμβρίου, παρουσιάζονται περίπου 70 από τις χιλιάδες ασπρόμαυρες καλλιτεχνικές του φωτογραφίες, κυρίως σκηνές της καθημερινής ζωής, τοπία και συνθέσεις.

Ο Εμπειρίκος προσεγγίζει τη φωτογραφία με την ευαισθησία και τη ματιά του υπερρεαλιστή και του ψυχαναλυτή, δημιουργώντας σύνθετες εικόνες ιδιαίτερης αισθητικής αξίας.

Οπως έλεγε ο ίδιος, «μια φωτογραφία ζει, έχει ολόκληρη δική της δράσι, συνυφασμένη με την ζωή του θεατή, όπως ένα φλουρί, ένα κρύσταλλο, ή ένα γάντι».

Παράλληλα με το φωτογραφικό έργο του ποιητή, η έκθεση αναδεικνύει και τη φιλία του με τον ζωγράφο Γιώργο Γουναρόπουλο, μέσα από σχέδια, έργα ζωγραφικής, ποιήματα και αρχειακό υλικό.

> Γουναροπούλου 6, Ανω Ιλίσια, Τ/210-74.87.657, ωράριο λειτουργίας: Τρίτη-Τετάρτη: 09.00-13.30 και 17.00-20.00, Πέμπτη-Σάββατο: 09.00-15.00. Κυριακή-Δευτέρα: κλειστά

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή