ΤΑΞΙΔΙΑ

Το νέο πρόσωπο του Αστέρα Βουλιαγμένης

to-neo-prosopo-toy-astera-voyliagmenis-2165285

Σε 18 μήνες αναμένεται να ολοκληρωθεί το σχέδιο ανάπτυξης για την ανάδειξη του Αστέρα Βουλιαγμένης σε προορισμό παγκόσμιου βεληνεκούς.

Το έργο θα πραγματοποιηθεί με σεβασμό προς το φυσικό περιβάλλον της χερσονήσου αλλά και των αρχαιοτήτων της περιοχής, όπως ο Ναός του Απόλλωνος Ζωστήρος. Επιπλέον, εκτός από τις ανακαινίσεις των ξενοδοχείων Αρίων, Ναυσικά και των bungalows, οι 13 νέες κατοικίες που προβλέπονται θα ενταχθούν ήπια στον περιβάλλοντα χώρο, καθώς η γενική αναδιάταξή του δίνει έμφαση στις βιοκλιματικές αρχές δόμησης, την εξοικονόμηση ενέργειας και την ορθή διαχείριση των υδάτινων πόρων.

Την ανακοίνωση έκανε η AGC Equity Partners (AGC) για λογαριασμό της Jermyn Street Real Estate Fund IV LP και της Apollo Investment Holdco S.a.r.l μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς του 88,46% των μετοχών της Αστήρ Παλάς Βουλιαγμένης Α.Ξ.Ε. από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), έναντι του ποσού των 444 εκατ. ευρώ – με τη συνολική αξία της επένδυσης να ξεπερνάει τα 600 εκατ. ευρώ.

Ο Αστέρας Βουλιαγμένης είχε πάντα κυρίαρχο ρόλο στην τουριστική βιομηχανία της χώρας. Η ανάπλασή του είναι ένα έργο εθνικής και διεθνούς αναφοράς, γι’ αυτά τα Ταξίδα της Καθημερινής θα επανέλθουν σύντομα με αναλυτικότερο ρεπορτάζ.