Το νέο πρόσωπο του Αστέρα Βουλιαγμένης

Το νέο πρόσωπο του Αστέρα Βουλιαγμένης

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε 18 μήνες αναμένεται να ολοκληρωθεί το σχέδιο ανάπτυξης για την ανάδειξη του Αστέρα Βουλιαγμένης σε προορισμό παγκόσμιου βεληνεκούς.

Το έργο θα πραγματοποιηθεί με σεβασμό προς το φυσικό περιβάλλον της χερσονήσου αλλά και των αρχαιοτήτων της περιοχής, όπως ο Ναός του Απόλλωνος Ζωστήρος. Επιπλέον, εκτός από τις ανακαινίσεις των ξενοδοχείων Αρίων, Ναυσικά και των bungalows, οι 13 νέες κατοικίες που προβλέπονται θα ενταχθούν ήπια στον περιβάλλοντα χώρο, καθώς η γενική αναδιάταξή του δίνει έμφαση στις βιοκλιματικές αρχές δόμησης, την εξοικονόμηση ενέργειας και την ορθή διαχείριση των υδάτινων πόρων.

Την ανακοίνωση έκανε η AGC Equity Partners (AGC) για λογαριασμό της Jermyn Street Real Estate Fund IV LP και της Apollo Investment Holdco S.a.r.l μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς του 88,46% των μετοχών της Αστήρ Παλάς Βουλιαγμένης Α.Ξ.Ε. από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), έναντι του ποσού των 444 εκατ. ευρώ – με τη συνολική αξία της επένδυσης να ξεπερνάει τα 600 εκατ. ευρώ.

Ο Αστέρας Βουλιαγμένης είχε πάντα κυρίαρχο ρόλο στην τουριστική βιομηχανία της χώρας. Η ανάπλασή του είναι ένα έργο εθνικής και διεθνούς αναφοράς, γι’ αυτά τα Ταξίδα της Καθημερινής θα επανέλθουν σύντομα με αναλυτικότερο ρεπορτάζ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή