ΤΑΞΙΔΙΑ

Nέες εποχές, νέα concept

adriangaut-courtesy-of-grupo-habita---6
adriangaut-courtesy-of-grupo-habita---8

Το ξενοδοχείο The Hollander, που άνοιξε στις αρχές του 2017 κοντά στις πολυσύχναστες γειτονιές του Wicker Park και του Bucktown στο Σικάγο, πρωτοτυπεί εισάγοντας έναν νέο τύπο φιλοξενίας, τον οποίο ονομάζει social stay.

Μέσω του λογαριασμού τους στο Instragram, οι επισκέπτες του μπορούν να γνωριστούν και να διασυνδεθούν πριν από την άφιξή τους, καθώς επίσης και να μοιραστούν τις ταξιδιωτικές εμπειρίες τους κατά τη διάρκεια της διαμονής τους.

Το ξενοδοχείο στεγάζεται σε ένα κτίριο του 1905, το οποίο παλιά ήταν αποθήκη, και φέρνει στο σήμερα μια εικόνα από το βιομηχανικό παρελθόν της πόλης του Σικάγο.

Οι αρχιτέκτονες του στούντιο Delordinaire διατήρησαν στοιχεία από τον αρχικό χαρακτήρα του κτιρίου, επαναχρησιμοποιώντας όσα υλικά ήταν δυνατόν στη νέα σχεδίαση.

Έτσι, στη διακόσμηση ο κεντρικός αγωγός είναι σε κοινή θέα, ενώ στα υπνοδωμάτια το σκυρόδεμα της οροφής και του δαπέδου μένει εκτεθειμένο.

Σαφή όρια δεν υπάρχουν στους κοινόχρηστους χώρους: το ποδηλατάδικο επικοινωνεί με το καφέ και από το λόμπι παρακολουθείτε τον χώρο όπου γίνεται η μπουγάδα.
www.thehollander.com