Στη σκιά του «δέντρου»

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο 17ος αρχιτέκτονας στον οποίο ανατέθηκε η υλοποίηση του Serpentine Gallery Pavilion για το 2017 είναι ο Αφρικανός Diebedo Francis Kere.

Το περίπτερο που στήνεται κάθε καλοκαίρι στους Κήπους του Κένσινγκτον στο Λονδίνο για να φιλοξενήσει τις εκθέσεις που διοργανώνονται εκεί αποτελεί και το ίδιο σημαντικό αρχιτεκτονικό γεγονός.

Η δομή που σχεδίασε ο Kere φέρνει στοιχεία από τον πολιτισμό, τις τεχνικές κατασκευής και τις συνήθειες των ανθρώπων της πατρίδας του, της Μπουρκίνα Φάσο.

Το έργο συμβολίζει ένα δέντρο γύρω από το οποίο στις μικρές κοινωνίες οι άνθρωποι συγκεντρώνονται για τις καθημερινές τους δραστηριότητες και για να μοιραστούν τις εμπειρίες τους.

Στη βάση του έχει τέσσερα σημεία εισόδου, τα οποία δημιουργούν μια κεντρική εσωτερική αυλή.

Οι επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν και να απολαύσουν τη σκιά του «δέντρου» τις ζεστές μέρες ή να προστατευτούν από μια ξαφνική λονδρέζικη μπόρα, καθώς τα ξύλινα στελέχη-κλαδιά κλείνουν σχηματίζοντας ένα χωνί που συλλέγει το νερό για επανάχρηση, υπενθυμίζοντας τη σημασία του. Έως 8/10.

www.serpentinegalleries.org

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή