ΑΤΖΕΝΤΑ

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φολέγανδρος

Μουσικό φεστιβάλ (Από 27 έως 29/07/2017)

Το καλοκαίρι του 2016 η Φολέγανδρος φιλοξένησε στον προαύλιο χώρο του Anemi Ηotel ένα μουσικό φεστιβάλ με εκλεκτούς καλεσμένους, δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό να απολαύσει την αφρόκρεμα της ελληνικής jazz. Το 2o Anemi Festival, που πραγματοποιείται στο πανέμορφο νησί των Κυκλάδων, προτείνει και φέτος ένα τριήμερο με αγαπημένους μουσικούς και ερμηνευτές. Τη διοργάνωση «ανοίγουν» οι Minor Project, ενώ τη δεύτερη μέρα ακολουθεί ο Κωστής Μαραβέγιας, παρουσιάζοντας το «Κατάστρωμα», τον τελευταίο του δίσκο, και τη μουσική γιορτή κλείνει το «Χρήστος Ραφαηλίδης Τρίο», με επικεφαλής τον Έλληνα διεθνώς αναγνωρισμένο μουσικό και δύο ξεχωριστούς συνεργάτες από τη Βραζιλία και την Ιταλία.

www.anemihotel.gr/en/anemi-festival


ΑΤΖΕΝΤΑ-1

Φωτογραφία: Μυτιλήνη: © Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης

Λέσβος

Παράθυρο με θέα (Έως 06/08/2017)

«Λέω, άμα γεράσω, όταν θα έχω ξοφλήσει τα χρωστούμενα, χωρίς άλλη έγνοια θα κάτσω εδώ με ένα πολύ μεγάλο τελάρο για να ζωγραφίσω το βουνό. Λέω στα γεροντάματά μου θα ’χω τα μάτια για να μπορώ να δω τον κάμπο και το βουνό και τη θάλασσα. Θα ’χω κερδίσει τη σεμνότητα και την υπομονή για να δω τα δέντρα και τα σπαρτά να μεγαλώνουν. Ως τώρα δεν τόλμησα να πάω πέρα από τα σχέδια. Και καμαρώνω τον Θεόφιλο που τα ζωγράφισε όλα τόσο αληθινά». Με αυτές τις σκέψεις ατένιζε ο Χρόνης Μπότσογλου τη θέα από το σπίτι του στο Πετρί της Λέσβου το 1977. Τα τελευταία 8 χρόνια πράγματι ασχολήθηκε με το θέμα. Η έκθεση «Χρόνης Μπότσογλου: Απέναντι του Βουνού» στη Δημοτική Πινακοθήκη Μήθυμνας, μαζί με το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης, παρουσιάζει 51 έργα του με το αγαπημένο του τοπίο.

www.miet.gr


ΑΤΖΕΝΤΑ-2

Σύρος: Φωτογραφίες: Αλτουβάς Γεώργιος

Σύρος

Η «γλωσσα» του Βαρώτσου (Έως 30/07/2017)

Ο Κώστας Βαρώτσος παρουσιάζει στην Πινακοθήκη Κυκλάδων την έκθεση «Διαστρωματώσεις». Μια σειρά από 14 γλυπτά που βασίζονται σε αρχετυπικές φόρμες –κύκλος, σπείρα, λαβύρινθος– βρίσκονται σε διάλογο με τον ιδιαίτερο χώρο που τα φιλοξενεί.

www.syros-ermoupolis.gr


ΑΤΖΕΝΤΑ-3

Κέρκυρα: © Αναστασία Γκινάκη

Κέρκυρα  

Καλοκαιρινά τοπία (Έως 06/08/2017)

H Πινακοθήκη του Δήμου Κέρκυρας φιλοξενεί την ατομική έκθεση «Τα Τοπία του Νοτιά» της εικαστικού Αναστασίας Γκινάκη, σε επιμέλεια της ιστορικού τέχνης Μαρίας Μελέντη. Τα 14 έργα που συνθέτουν τον κορμό της έκθεσης προσφέρουν στο κοινό μια νοερή περιπλάνηση σε μαγευτικούς ελληνικούς τόπους. Αφηρημένα έργα με έντονες πινελιές και ζωηρά χρώματα αποδίδουν την καλοκαιρινή αύρα των ελληνικών τοπίων.

www.artcorfu.com


ΑΤΖΕΝΤΑ-4

Πάτμος

Φώτα, κάμερα, πάμε! (Από 25 έως 30/07)

To διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αιγαίου γεννήθηκε πριν από επτά χρόνια από μια παρέα φίλων που θέλησαν να μετατρέψουν το νησί της Πάτμου σε σημείο συνάντησης κινηματογραφιστών από όλο τον κόσμο. Στη φετινή του έκδοση, το φεστιβάλ περιλαμβάνει περισσότερα από 80 φιλμ, πρεμιέρες αλλά και κλασικές προτάσεις από το διεθνές σινεμά, ταινίες μικρού μήκους, αφιερώματα σε δημιουργούς, περιβαλλοντικά ντοκιμαντέρ και άλλα που αφορούν πρόσωπα της σύγχρονης πολιτιστικής ιστορίας της χώρας, όπως αυτό της Μαρίας Ηλίου για τη γιαγιά της, τη «Θεία Λένα».

www.aegeanff.com

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή