ΤΑΞΙΔΙΑ

Νέες επενδύσεις στο κέντρο της Αθήνας

nees-ependyseis-sto-kentro-tis-athinas-2220765

Σε ρόλο απόλυτου κυρίαρχου στον τομέα του πολυτελούς τουρισμού στο κέντρο της Αθήνας εξελίσσεται η Εταιρεία Ελληνικών Ξενοδοχείων ΛΑΜΨΑ Α.Ε.

Κι αυτό γιατί η ιδιοκτήτρια του εμβληματικού ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρεταννία» ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες την εξαγορά του ξενοδοχείου King George από τη Eurobank έναντι 43 εκατομμυρίων ευρώ.

Το πεντάστερο King George (που χρονολογείται από το 1930 και αποτελεί ένα ιστορικό κατάλυμα της πρωτεύουσας) ήταν μισθωμένο στην εταιρεία από το 2013 και λειτουργούσε από κοινού με τη «Μεγάλη Βρεταννία».

Πέραν αυτού, η ΛΑΜΨΑ ανακοίνωσε επίσης τη μακροχρόνια μίσθωση και τη ριζική ανακατασκευή του ξενοδοχείου King’s Palace, το οποίο ανήκει στο αλληλοβοηθητικό ταμείο πρόνοιας πρώην εργαζομένων της ΑΤΕ και βρίσκεται στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Κριεζώτου, σε πολύ κοντινή απόσταση από τα άλλα δύο ξενοδοχεία.

Οι δραστηριότητες της ΛΑΜΨΑ συνδέονται με επενδύσεις άνω των 80 εκατομμυρίων ευρώ και αναμένεται να αποτελέσουν το έναυσμα για να ανοίξουν περί τις 200 θέσεις εργασίας και θα αποτελέσουν έναν θετικό παράγοντα περαιτέρω αναβάθμισης του κέντρου της πόλης.

Η εταιρεία ΛΑΜΨΑ, συμφερόντων του ομίλου Λασκαρίδη, είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο από το 1946 και, εκτός από τη «Μεγάλη Βρεταννία» και το «King George», έχει στην ιδιοκτησία της το ξενοδοχείο Sheraton στη Ρόδο, αλλά και τα Hyatt Regency και Mercure Excelsior στο Βελιγράδι.