Ζαγόρι: Το δισάκι σας στον ώμο

Ζαγόρι: Το δισάκι σας στον ώμο

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περιήγηση στα μοναδικά πέτρινα χωριά, ράφτινγκ στον Βοϊδομάτη, ιδιαίτερες πεζοπορίες. Οι μέρες του Πάσχα είναι αφορμή για Ζαγόρι.

Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Γενικώς αυτές οι μέρες θα σας δώσουν μια εξαιρετική ευκαιρία να δείτε εσωτερικά τους ναούς με τις εξαιρετικής τέχνης τοιχογραφίες, που τον υπόλοιπο χρόνο μένουν κλειδωμένοι. Το πρόγραμμα των λειτουργιών αναρτάται στις πόρτες τους. Ιδιαίτερα κατανυκτική περιφορά επιταφίου στα καλντερίμια θα κάνετε σε όλα τα μεγάλα χωριά και επιλεκτικά στα μικρότερα.

Ζαγόρι: Το δισάκι σας στον ώμο-1

Καθίστε στις ηλιόλουστες πλατείες των χωριών και γεμίστε το βλέμμα σας… πέτρα και πράσινο. (Φωτογραφία: © ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΖΑΒΟΣ)

Μ. ΣΑΒΒΑΤΟ

Η Ανάσταση στο Ζαγόρι γίνεται ήσυχα, χωρίς βεγγαλικά και δυναμιτάκια. Λόγω έλλειψης ιερέων στα μικρότερα χωριά, όπως το Καπέσοβο, γίνεται στις 20.00 ή στις 22.00 και στα μεγαλύτερα, όπως το Πάπιγκο, τα μεσάνυχτα. Όλα τα εστιατόρια λειτουργούν και σερβίρουν μαγειρίτσα.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

Αρνί ή κατσικάκι στη σούβλα θα βρείτε σε όλες τις ταβέρνες που μένουν ανοιχτές την περίοδο του Πάσχα.

 

Ζαγόρι: Το δισάκι σας στον ώμο-2

Περπατήστε στα πανέμορφα πέτρινα γεφύρια. Εδώ, εκείνο του Κοντοδήμου, στους Κήπους. (Φωτογραφία: ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΜΕΡΑΚΟΣ)

ΠΑΝΤΟΣ ΚΑΙΡΟΥ

Περπατήστε σε όσο περισσότερα χωριά και γεφύρια αντέχετε. Θαυμάστε το μεγαλείο της χαράδρας του Βίκου από τη θέση Μπελόη (Βραδέτο) ή Οξιά (Μονοδένδρι). Για καλό φαγητό και κρεατικά ιδίας εκτροφής πηγαίνετε στα Άστρα (Άστρα, τηλ. 26530-42108, www.astra-inn.gr), στο Πάπιγκο. Για γλυκά, δώρα και αφεψήματα με τοπικά βότανα στο ίδιο χωριό, στη Στέρνα (τηλ. 6977-202817). Για ράφτινγκ στον Βοϊδομάτη και υπέροχες πεζοπορίες ,απευθυνθείτε στην Trekking Hellas (τηλ. 6944-750009, www.trekking.gr).  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή