Σύρος: Ανοιχτό κάλεσμα

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην Ερμούπολη θα δείτε καθολικούς και ορθοδόξους να γιορτάζουν ταυτόχρονατο Πάσχα, σε μια συμβολική κίνηση ενότητας και ομοψυχίας.

Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Νωρίς το απόγευμα, στις 17.00, κατευθυνθείτε στη Μονή Αγίας Βαρβάρας πάνω από το Κίνι. Θα δείτε τον επιτάφιο να βγαίνει από το μοναστήρι για την περιφορά του στα μονοπάτια της εξοχής. Στη μεγάλη πλατεία του δημαρχείου θα πρέπει να πιάσετε θέση από νωρίς. Εδώ συναντιούνται οι επιτάφιοι από τις ορθόδοξες εκκλησίες για κοινή δέηση.

Σύρος: Ανοιχτό κάλεσμα-1

Η πλατεία Δημαρχείου στην Ερμούπολη, σημείο συνάντησης των επιταφίων. ( Φωτογραφία:  ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΜΠΙΤΗ)

Μ. ΣΑΒΒΑΤΟ

Ανηφορίστε στον λόφο όπου βρίσκεται η εκκλησία της Ανάστασης του Χριστού και από τον οποίο θα έχετε θέα στην Ερμούπολη και στα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα. Μπορείτε να κατευθυνθείτε και στην καθολική εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στην Άνω Σύρο, όπου πάλι θα έχετε θέα στην Ερμούπολη.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 

Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ερμούπολη, μετά τον Εσπερινό της Αγάπης, καίνε τον Ιούδα.

Σύρος: Ανοιχτό κάλεσμα-2

Στενάκι στην Άνω Σύρο. (Φωτογραφία: ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΜΕΡΑΚΟΣ)

ΠΑΝΤΟΣ ΚΑΙΡΟΥ

Για δημιουργικά πιάτα με ψάρι και θαλασσινά στο Ηλιοβασίλεμα (Γαλησσάς, τηλ. 22810-43325) και στο Αλλού Γυαλού (Κίνι, τηλ. 22810-71196). Για παραδοσιακή κουζίνα και θέα στην Ερμούπολη στην ταβέρνα του Λιλή (Άνω Σύρος, τηλ. 22810-88087), για χαλαρό ποτό στο Boheme del mar (Π. Ράλλη 10, τηλ. 22810-83354) και για καλό καφέ και ψαγμένα κοκτέιλ στο Kouchico (Εμμανουήλ Ροΐδη και Σουρή, Ερμούπολη, τηλ. 22813-00880).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή