Αγρίνιο: Ανάσταση στη λίμνη

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα χαλκούνια σκορπίζουν σπίθες παντού, αλλά στον Προφήτη Ηλία θα ζήσετε βαθιά κατάνυξη.

Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Η ημέρα συμπίπτει με την επέτειο εκτέλεσης των Αγρινιωτών από τους Γερμανούς τη Μεγάλη Παρασκευή του 1944. Στις 5 τα ξημερώματα στην κεντρική πλατεία θα δείτε το δρώμενο «5 η ώρα που χαράζει», με την αναπαράσταση της εκτέλεσης από το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου. Το απόγευμα οι επιτάφιοι συγκεντρώνονται στην πλατεία, ενόσω η Φιλαρμονική του δήμου παιανίζει πένθιμα. Ωστόσο, το μεγάλο έθιμο του Αγρινίου, ο χαλκουνοπόλεμος, ξεκινά αμέσως μετά. Οι… πολεμιστές ανάβουν τα χαλκούνια τους –κυλίνδρους γεμισμένους με μείγμα μπαρουτιού– και τους κραδαίνουν δημιουργώντας μια φλεγόμενη βροχή.

Μ. ΣΑΒΒΑΤΟ

Σε όλες τις ενορίες γίνεται Ανάσταση συνοδευόμενη από μίνι «βομβαρδισμό». Πιο κατανυκτικά θα τη βιώσετε στο χωριό Προφήτης Ηλίας, δίπλα στις όχθες της λίμνης Τριχωνίδας, όπου υπάρχουν και ταβέρνες για τη συνέχεια.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

Το Αγρίνιο με τα εξαιρετικά ντόπια κρεατικά σουβλίζει, έτσι κι αλλιώς, όλο τον χρόνο! 

ΠΑΝΤΟΣ ΚΑΙΡΟΥ

Η ωραιότερη βόλτα που μπορείτε να κάνετε είναι στη λίμνη Τριχωνίδα, τη μεγαλύτερη της Ελλάδας. Η διαδρομή που κάνει τον γύρο της έχει μήκος περίπου 70 χλμ. και άλλοτε κινείται παράλληλα με το νερό, άλλοτε αρκετά ψηλότερα, προσφέροντας όμορφο θέαμα. Κάντε στάση στη Μονή Μυρτιάς και παράκαμψη προς το Θέρμο, που δεν βλέπει λίμνη, αλλά είναι το πιο όμορφο χωριό της περιοχής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT