Για απαιτητικούς οδηγούς

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ταξιδεύουμε στην ανατολική Κρήτη με το Nissan X-Trail, το μεγαλύτερο SUV της ιαπωνικής εταιρείας.

Με σύμμαχό μας το νέο Nissan X-Trail, ξεκινήσαμε από τον Άγιο Νικόλαο με προορισμό την εξωτική αμμουδιά του φοινικοδάσους Βάι. Το μεγαλύτερο SUV της ιαπωνικής εταιρείας μάς εντυπωσίασε με την άνεση, την οικονομία και την πρακτικότητά του. Το Nissan X-Trail του ταξιδιού μας ήταν εφοδιασμένο με τον κορυφαίο κινητήρα της κατηγορίας του, τον 2λιτρο diesel των 177 ίππων, ο οποίος συνδυαζόταν με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων και τετρακίνηση. Ο υποψήφιος αγοραστής μπορεί επίσης να επιλέξει τη βενζινοκίνητη έκδοση με τον 1,6 DIG-T turbo κινητήρα των 163 ίππων, που συνδυάζεται με κίνηση στους εμπρός τροχούς, ή την πετρελαιοκίνητη έκδοση με τον 1,6 λίτρων κινητήρα των 130 ίππων και επιλογή για κίνηση στους εμπρός ή και στους τέσσερις τροχούς (οι τιμές ξεκινούν από 21.990 ευρώ).

Με αφετηρία τον Άγιο Νικόλαο, κατευθυνθήκαμε προς τη Σητεία, σε μια απαιτητική διαδρομή μήκους 70 χλμ., με πολλές στροφές. Απολαύσαμε την κορυφαία άνεση που προσφέρει η ανάρτηση του X-Trail, σε συνδυασμό με τους τεράστιους χώρους για τους επιβάτες στο εσωτερικό. Το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων με τη βελούδινη λειτουργία ξεκούρασε το αριστερό μας πόδι, ενώ ο ροπάτος κινητήρας δεν δυσκολεύτηκε να κινήσει το φορτωμένο μας X-Trail, καθιστώντας την επιλογή του αυτοκινήτου ιδανική. Με όλες μας τις αποσκευές στο άνετο πορτμπαγκάζ χωρητικότητας 565 λίτρων, διανύσαμε τα 24 χλμ. που χωρίζουν τη Σητεία από το φοινικόδασος, ακολουθώντας την επαρχιακή οδό Σητείας-Παλαίκαστρου-Βάι.

Για απαιτητικούς οδηγούς-1

Φωτογραφία: © ΚΛΑΙΡΗ ΜΟΥΣΤΑΦΕΛΛΟΥ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ ΣΤΟ ΒΑΪ

Το σημείο εκκίνησης, ο Άγιος Νικόλαος, είναι το πιο πολυσύχναστο της διαδρομής. Από εκεί και πέρα θα χρειαστείτε περίπου 94 χλμ. για να φτάσετε στο βορειοανατολικό άκρο της Κρήτης, στο φοινικόδασος Βάι. Ο δρόμος πηγαίνει παράλληλα με τη θάλασσα στα πρώτα 20 χλμ. και για άλλα τόσα περίπου μετά τη Σητεία. Κάποιες στροφές θα βρείτε πριν από τη Σητεία και λίγο πριν προσεγγίσετε τον τελικό σας προορισμό.

ΣΤΑΣΕΙΣ

• Φτάνοντας στην παραθαλάσσια πόλη της Σητείας, αξίζει να ανεβείτε στο φρούριο Καζάρμα, χτισμένο τον 13ο αιώνα από τους Ενετούς. Από τα τετράγωνα παράθυρά του θα θαυμάσετε τη θέα στην πόλη και στη θάλασσα.

• Ακολουθήστε τον δρόμο προς Παλαίκαστρο και κατευθυνθείτε στην παραλία Χιώνα. Λίγα αλμυρίκια, ψιλή άμμος, ρηχά νερά και ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά στην ομώνυμη ταβέρνα (τηλ. 28430-61014).

• Πλησιάζοντας το φοινικόδασος Βάι, θα είναι η πρώτη φορά που θα έχετε δει τόσο πολλούς φοίνικες συγκεντρωμένους στο ίδιο σημείο στην Ελλάδα. Τα φοινικόδεντρα υψώνονται πολλά μέτρα πάνω από το έδαφος και καταλήγουν στην ομώνυμη παραλία, όπου επιβάλλεται μια βουτιά με φόντο το απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς τοπίο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή