Με ιδιωτικό ή με ενοικιαζόμενο;

Με ιδιωτικό ή με ενοικιαζόμενο;

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με το ένα αισθάνεστε σιγουριά και άνεση, με το άλλο θα ζήσετε νέες οδηγικές εμπειρίες. Λάβετε υπόψη τις ανάγκες του ταξιδιού που σχεδιάζετε και… αποφασίστε.

Η χωρητικότητα του αυτοκινήτου, η ποιότητα του οδοστρώματος και μια σειρά άλλων παραμέτρων μπορεί να σας κάνουν να σκεφτείτε ότι το ΙΧ σας δεν είναι κατάλληλο για μια οδική εκδρομή. Σε αυτή την περίπτωση το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο δίνει τη λύση. Παρακάτω εξετάζουμε τους παράγοντες που πρέπει να συνυπολογιστούν –με γνώμονα την οικονομία και την ασφάλεια– και εσείς επιλέγετε.

ΙΔΙΩΤΙΚΟ

•Αξιοπιστία: Ένα αυτοκίνητο νέας τεχνολογίας με καλή συντήρηση, που μπορεί να ανταποκριθεί χωρίς προβλήματα στο ταξίδι, μπορείτε να το χρησιμοποιείτε χωρίς ενδοιασμούς, και δεν θα επιβαρυνθείτε με κόστος ενοικίασης.

•Κατανάλωση καυσίμου: Αποτελεί βασικό κριτήριο, ειδικά όταν πρόκειται να διανύσετε πολλά χιλιόμετρα. Η σύγκριση όμως με ένα ενοικιαζόμενο είναι πιο δύσκολη, αφού θα πρέπει να γνωρίζετε την κατανάλωση του αυτοκινήτου που θα νοικιάσετε.

•Καινούργιο αυτοκίνητο: Τα καινούργια αυτοκίνητα δεν χρειάζονται  πια «στρώσιμο», όμως οι κατασκευαστές συνιστούν να κάνει μερικά χιλιόμετρα σε ανοιχτό δρόμο.

•Ψυχολογία και οδήγηση: Ταξιδεύοντας με το δικό σας αυτοκίνητο νιώθετε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, διότι γνωρίζετε πώς ανταποκρίνεται.   

ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΟ

•Περισσότεροι επιβάτες: Αν η παρέα είναι μεγάλη και δεν χωράει σε ένα αυτοκίνητο, τότε θα πρέπει να εξετάσετε τη λύση ενός μεγαλύτερου ενοικιαζόμενου. Θα είστε όλοι πιο άνετα, θα μοιραστείτε το κόστος ενοικίασης, αλλά και της διαδρομής (καύσιμα και διόδια). Επίσης, σε ταξίδια μεγάλων αποστάσεων μπορούν να εναλλάσσονται οι οδηγοί.

•Καταλληλότητα: Αν πρόκειται να οδηγήσετε σε off road διαδρομές, το ΙΧ πόλης δεν είναι κατάλληλο. Με το ενοικιαζόμενο μπορείτε να διαλέξετε τον τύπο αυτοκινήτου που ταιριάζει στις διαδρομές που σχεδιάζετε να κάνετε.

•Κόστος συντήρησης: Το σέρβις και πιθανές βλάβες, π.χ. λάστιχο, επιβαρύνουν την εταιρεία rent a car.   Ωστόσο ζημιές, για παράδειγμα από πιθανό τρακάρισμα, επιβαρύνουν τον ενοικιαστή.

•Ακτοπλοϊκό ή αεροπορικό ταξίδι: Αν ταξιδεύετε με πλοίο και νοικιάσετε αυτοκίνητο στον προορισμό σας, δεν θα επιβαρυνθείτε το κόστος μεταφοράς. Στα αεροπορικά ταξίδια, το ενοικιαζόμενο είναι μονόδρομος.

 

•Μεγάλη διάρκεια: Για πολυήμερη ενοικίαση το κόστος μειώνεται, κάνοντας ακόμα πιο συμφέρουσα την επιλογή σας, ενώ δεν επιβαρύνετε με χιλιόμετρα το αυτοκίνητό σας.

•Εμπειρία: Έχετε την ευκαιρία να κάνετε test drive μεγάλης διάρκειας στο μοντέλο της επιλογής σας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή