Ναύπλιο: Εδώ αγαπάμε να επιστρέφουμε

Ναύπλιο: Εδώ αγαπάμε να επιστρέφουμε

10' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βόλτες, τέχνη, ρομαντζάδα, νέα στέκια και καλό φαγητό σε ένα «γεμάτο» Σαββατοκύριακο. Γιατί κάποιοι έρωτες δεν είναι εφήμεροι…

Το Ναύπλιο σου χρυσώνει το χάπι. Δεν μπορώ να σκεφτώ άλλη ελληνική πόλη που να σε εισάγει τόσο ομαλά στην επόμενη εποχή. Μόνο την Καλαμάτα ίσως. Κι η αλήθεια είναι ότι, με απόσταση 2 ωρών το πολύ από την Αθήνα, είναι και θα είναι για πάντα ο απόλυτος προορισμός για την περίοδο «μετά τις διακοπές». Τα πλακόστρωτα στενά του ιστορικού κέντρου είναι γεμάτα κόσμο, τα μαγαζάκια ανοιχτά με την πραμάτεια τους έξω, ταβερνάκια και καφέ στημένα σαν σκηνικό. Όλα είναι ίδια, έτσι όπως τα άφησες την τελευταία φορά που ήρθες. Γιατί το Ναύπλιο είναι από τα μέρη στα οποία επιστρέφεις πολλές φορές στη ζωή σου.

Ναύπλιο και Σαββατοκύριακο, Ναύπλιο και φθινόπωρο, Ναύπλιο και έρωτας. Δεκάδες κλισέ προηγούνται της φήμης του. Αυτό το «πρωτεύουσα των ερωτευμένων» υπερισχύει όλων – κάθε Σαββατοκύριακο εδώ είναι σαν του Αγίου Βαλεντίνου.

Ναύπλιο: Εδώ αγαπάμε να επιστρέφουμε-1

Πλακόστρωτα δρομάκια, ζωηρά χρώματα και αίσθηση διακοπών στην καρδιά της Παλιάς Πόλης. (Φωτογραφία: ΚΛΑΙΡΗ ΜΟΥΣΤΑΦΕΛΛΟΥ)

Το ρομάντζο χάνεται εκεί που αρχίζει η ιστορία. Και η ιστορία, του νεοελληνικού κράτους εν προκειμένω, αρχίζει στο Ναύπλιο. Στις ίντριγκες και στα πολιτικά συμφέροντα που «ξεπηδούν» μέσα από τα κτίρια. Αυτά ακριβώς που σήμερα αποτελούν το φόντο για τα σφιχταγκαλιάσματα των ζευγαριών υπήρξαν κάποτε το σκηνικό για ορισμένα από τα σημαντικότερα γεγονότα της νεοελληνικής ιστορίας.

Κάθομαι στον κυματοθραύστη, αυτή τη λωρίδα απέναντι από το Ναύπλιο που τεντώνεται λες και θα αγγίξει το Μπούρτζι. Το φθινοπωρινό φως, η ξαφνική συννεφιά, η υγρασία που αρχίζει να σηκώνεται, οι δεσμίδες ήλιου που παλεύουν να διαπεράσουν τα σύννεφα… Δεν θα φωτίσουν ποτέ το θαλασσόκαστρο, όπως ήλπιζα, όμως θα λούσουν την πόλη με ένα χρυσό φως και τελικά θα νιώσω ανακούφιση που τίποτα δεν έχει αλλάξει. Κάποια πράγματα στη ζωή θέλεις να μένουν για πάντα ίδια, σαν σημεία αναφοράς. Σε αντίθεση με τους έρωτες, που συχνά είναι εφήμεροι.

Σάββατο

10.00 Μια πόλη κούκλα: Δεν γίνεται παρά να ξεκινήσετε με βόλτες. Με τα πόδια, με τα ποδήλατα του δήμου από την πλατεία Τριών Ναυάρχων, με τα οικογενειακά ποδήλατα από το λιμάνι. Χαθείτε στα στενά πλακόστρωτα, ανεβείτε τις δρομόσκαλες προς την Άνω Πόλη και τη γοητευτική γειτονιά του Ψαρομαχαλά και παρατηρήστε γύρω σας τα αρχιτεκτονικά στοιχεία που αφηγούνται όλη την ιστορία του Ναυπλίου: αρχαία και ενετικά τείχη, τζαμιά, νεοκλασικά κτίρια, μαρμάρινα λιοντάρια, οθωμανικές κρήνες με ενετική αρχιτεκτονική… Περπατήστε στον Μεγάλο Δρόμο (Βασιλέως Κωνσταντίνου) και στη Σταϊκοπούλου, και στην παραλιακή περατζάδα της Μπουμπουλίνας. Χαζέψτε το Μπούρτζι, το θαλασσόκαστρο του 15ου αιώνα που από σύμβολο των δήμιων της καρμανιόλας έχει μετατραπεί σε φόντο των ερωτευμένων, αλλά αποφύγετε τα τουριστικά καραβάκια: το σήμα κατατεθέν του Ναυπλίου, παραμένει εδώ και χρόνια κλειστό και περιφραγμένο, με μπάζα και σκουπίδια γύρω του.

Ναύπλιο: Εδώ αγαπάμε να επιστρέφουμε-2

Εντυπωσιακή προθήκη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ναυπλίου. (Φωτογραφία: ΚΛΑΙΡΗ ΜΟΥΣΤΑΦΕΛΛΟΥ)

12.00 Χορτάστε μουσεία: Το στιβαρό κτίριο του 1713 στην πλατεία Συντάγματος στεγάζει το Αρχαιολογικό Μουσείο. Τις εντυπώσεις κλέβει η χάλκινη πανοπλία με τα 40 δόντια αγριόχοιρων στο κράνος, από το μυκηναϊκό νεκροταφείο των Δενδρών. Τα εκθέματα προέρχονται ακόμη και από παλαιολιθικές θέσεις και φυσικά από τις μεγάλες μυκηναϊκές και αρχαίες πόλεις της Αργολίδας. Προσέξτε επίσης τα περίτεχνα κοσμήματα όλων των εποχών, τα πήλινα προσωπεία του 7ου αι. π.Χ. και τον φανταστικό καθρέφτη που έχει για λαβή μια Καρυάτιδα και ανάγλυφες μορφές (καθημερινά πλην Δευτέρας, 08.00-15.00, εισιτήριο: 6 ευρώ, από Νοέμβριο 3 ευρώ). Επίσκεψη μπορείτε να κάνετε και στο δραστήριο Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα με τη συμπαθέστατη έκθεση και το ενδιαφέρον πωλητήριο (Βασιλέως Αλεξάνδρου 1 και Σοφρώνη, καθημερινά 09.00-14.30, Κυριακή: 09.30-15.00, εισιτήριο: 2 ευρώ). Συνεχίστε με το Πολεμικό Μουσείο (Αμαλίας 22, τηλ. 27520-25591) και το παράρτημα της Εθνικής Πινακοθήκης (Σιδηράς Μεραρχίας 23, τηλ. 27520-21915-35) στη Νέα Πόλη: η μόνιμη έκθεση έχει θέμα τον Αγώνα για την ελληνική ανεξαρτησία.

14.00 Διάλειμμα για σνακ: Ξεκουραστείτε για λίγο στο all-day café Σοκάκι (Εθνικής Αντιστάσεως 8), το γουστόζικο meeting point με την ευφάνταστη διακόσμηση. Άψογη εξυπηρέτηση και νόστιμα πιάτα, όπως κρέπες, ριζότι, σαλάτες. Εναλλακτικά, καθίστε στο επίσης δημοφιλές Αλλοτινό, στη συμβολή των οδών Σοφρώνη και Βασιλέως Κωνσταντίνου.  

15.00 Στις επάλξεις: Τα θρυλούμενα 999 πανέμορφα σκαλιά (που στην πραγματικότητα είναι λίγο λιγότερα) ή ο περιφερειακός δρόμος θα σας οδηγήσουν στο θρυλικό Παλαμήδι. Το μεγαλύτερο από τα τρία κάστρα της πόλης χτίστηκε από τους Ενετούς το 1714 και έπεσε στα χέρια των Τούρκων έναν χρόνο μετά, από προδοσία. Θα περπατήσετε πλάι στα τείχη και στους οχτώ προμαχώνες, θα εντυπωσιαστείτε από το ισχυρό σύστημα οχύρωσης και θα ξεκουραστείτε σε σημεία με προνομιακή θέα στο Ναύπλιο (ανοιχτά 08.00-18.00, από Νοέμβριο 08.00-15.00, εισιτήριο: 8 ευρώ, από Νοέμβριο 4 ευρώ).

Ναύπλιο: Εδώ αγαπάμε να επιστρέφουμε-3

Παλιά Πόλη, Μπούρτζι, Αρβανιτιά: όλα στο πιάτο από το Παλαμήδι. (Φωτογραφία: ΚΛΑΙΡΗ ΜΟΥΣΤΑΦΕΛΛΟΥ)

17.00 Συναίσθημα στα κόκκινα: Πριν ο ήλιος δύσει, ανεβείτε με το αυτοκίνητο ή με τα πόδια στην Ακροναυπλία, το παλαιότερο φρούριο του Ναυπλίου που χρησιμοποιήθηκε από τους Ελληνιστικούς χρόνους έως και την Τουρκοκρατία. Δείτε από τη μία το Παλαμήδι και από την άλλη την πόλη, τη θάλασσα και το Μπούρτζι, λουσμένα σε ένα υπέροχο φως. Αν είστε κι ερωτευμένοι, εδώ πάνω το συναίσθημα θα πιάσει κόκκινο – το ηλιοβασίλεμα από το Ρολόι φημίζεται.

20.00 Όλοι στην Πρόνοια: Η νέα πιάτσα του Ναυπλίου αναπτύσσεται στην προσφυγική γειτονιά της Πρόνοιας, στην οδό 25ης Μαρτίου, με ταβερνεία, μεζεδοπωλεία και new age καφενέδες. Αγαπημένο μας το Ζουρνάλ (τηλ. 27520-25655) με λαχταριστούς μεζέδες και καλές μουσικές – διοργανώνει και lives. Επίσης εξαιρετικό το Πηδάλιο (τηλ. 27520-22603) με καλοφτιαγμένα πιάτα. Για κρεατικά καθίστε στην ψησταριά του Καλλίνη (τηλ. 27520-24408) και στον Ψείρα (Πόρου 5, τηλ. 27520-24117) για σπιτική κουζίνα. Στην Παλιά Πόλη το σκηνικό είναι παραπάνω από ειδυλλιακό, το φαγητό όμως χαμηλών απαιτήσεων ή απλώς αδιάφορο. Σπάνιες εξαιρέσεις το  Ίτρια (Σταϊκοπούλου 32, τηλ. 27520-26005) με ζυμαρικά και πίτσα, το Kastro Karima (Παπανικολάου 32, τηλ. 27520-25279) και σε άλλο επίπεδο το 3sixty (Παπανικολάου 26, τηλ. 27525-00501) του ομώνυμου ξενοδοχείου: minimal αισθητική, δημιουργική κουζίνα, πλούσια λίστα κρασιών και καλή μπάρα.

23.00 Ναύπλιο by night: Περάστε την πόρτα του Μαύρου Γάτου (Σοφρώνη και Μπουμπουλίνας) και αναζητήστε τον Μπελαφόντε, τον μαύρο γάτο που βρήκαν οι ιδιοκτήτες όταν έστηναν το μπαράκι. Χαλαρή ατμόσφαιρα, ωραίες μουσικές (rock, funk, soul) και περιποιημένη μπάρα, την οποία συχνά

διασχίζει ατάραχος ο γάτος. Πιο mainstream καταστάσεις θα βρείτε στο Teory (Αμαλίας Όθωνος 7). Δοκιμάστε τα κοκτέιλ Botons up, Einstein, Big Bang – είναι τα δημοφιλέστερα.

ΚΥΡΙΑΚΗ

10.00 Πρωινό στο Kalimera: Ένα μικροσκοπικό μαγαζάκι (Πλαπούτα 1, τηλ. 27520-29061) που σερβίρει αποκλειστικά πρωινό, μέχρι τις 14.00. Μαρμελάδες, ομελέτες και γλυκό ημέρας θα σας δώσουν ενέργεια για το ατέλειωτο περπάτημα που έπεται.

11.00 Ψώνια με άποψη: Αμέτρητα γουστόζικα μαγαζάκια γεμίζουν τα στενά της Παλιάς Πόλης. Προσπεράστε τα άκρως τουριστικά και ξετρυπώστε μικρές κιβωτούς τέχνης. Η Πολυτίμη Μπηλιώνα φτιάχνει τα απίθανα κεραμικά της στην οδό Βασιλίσσης Όλγας 17 (τηλ. 27520-29932). Η Μαρία Γονίδου στις Αγνύθες (Σιώκου 10, τηλ. 27520-22380) υφαίνει στον αργαλειό της εσάρπες και γραβάτες-έργα τέχνης, ιδανικές για δώρο. Στο armiriki (Σταϊκοπούλου 11, τηλ. 27520-47271) θα βρείτε 4 σειρές από limited edition Τ-shirts. Κάθε σειρά (γραμμική Β, Ναύπλιο, ελληνικές παροιμίες, ελληνικές ταινίες) την έχει επιμεληθεί διαφορετικός καλλιτέχνης. Στην Άνω Πόλη ανακαλύψτε το Genesis Ceramic Workshop (Καποδιστρίου 10), για πολύχρωμα κεραμικά.

Ναύπλιο: Εδώ αγαπάμε να επιστρέφουμε-4

Ο γύρος της Αρβανιτιάς είναι η ωραιότερη βόλτα. (Φωτογραφία: ΚΛΑΙΡΗ ΜΟΥΣΤΑΦΕΛΛΟΥ)

12.00 Στα πέριξ: Αν ο καιρός το επιτρέπει, κολυμπήστε στην Αρβανιτιά, εντός πόλης, ή στην Καραθώνα, στα 5 χλμ. Εναλλακτικά, κάντε μια βόλτα στον αρχαιολογικό χώρο της Τίρυνθας – απέχει μόλις 4 χλμ. Μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, υπήρξε μία από τις σπουδαιότερες μυκηναϊκές ακροπόλεις. Η βόλτα πλάι στα κυκλώπεια τείχη και η 360° θέα προς τους ελαιώνες, τους πορτοκαλεώνες και τη θάλασσα προσφέρουν ανάταση ψυχής (καθημερινά 08.00-18.00, εισιτήριο: 4 ευρώ, από Νοέμβριο 08.00-15.00, 2 ευρώ).  

14.00 Κοψίδια στο χωριό: Κατευθυνθείτε στο χωριό Πυργιώτικα και ακολουθήστε τους ντόπιους στην ταβέρνα Αλώνια (τηλ. 27520-24610) για προβατίνα, συκωταριές, γκόγκες με μυζήθρα και ένα σωρό ακόμη νοστιμιές από τοπικές πρώτες ύλες. Αν μείνετε στην πόλη, καθίστε στον Νούλη (Μουτζουρίδου 8, τηλ. 27520-25541), με εξαιρετικά μαγειρευτά, αλλά αυστηρό ωράριο λειτουργίας, 13.00-15.00.

Ναύπλιο: Εδώ αγαπάμε να επιστρέφουμε-5

Aπό τα ωραιότερα παγωτά της πόλης θα δοκιμάσετε στον Κουστένη. (Φωτογραφία: ΚΛΑΙΡΗ ΜΟΥΣΤΑΦΕΛΛΟΥ)

17.00 Ποιος θέλει παγωτό; Σχεδόν σε κάθε δρόμο της Παλιάς Πόλης υπάρχει και ένα παγωτατζίδικο. Διάσημο το Antica Gelateria di Roma στη Φαρμακοπούλου, πιο γνωστό ως «Ο Ιταλός», σε έναν χώρο που όσο κιτς δείχνει τόσο γνήσιο ιταλικό παγωτό προσφέρει, φτιαγμένο με φρούτα εποχής (τα σορμπέ) και ντόπιο γάλα. Ακριβώς απέναντι, παγωτό επίσης με καλές πρώτες ύλες θα απολαύσετε στο Gelarto. Στη Βασιλέως Κωνσταντίνου 16, ο Κουστένης φημίζεται για το παγωτό καταΐφι του. Εμάς μας άρεσαν πολύ και τα ολόφρεσκα γλυκά του Μελίρρυτον στη Σοφρώνη.

18.00 Η ομορφότερη βόλτα: Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να κλείσετε το Σαββατοκύριακό σας από τον γύρο της Αρβανιτιάς. Ο πλακόστρωτος περίπατος ξεκινά από την προβλήτα και καταλήγει, έπειτα από 20 λεπτά το πολύ, στην ομώνυμη παραλία (προσοχή στις λιθοπτώσεις). Περπατήστε πλάι στη θάλασσα και κάτω από τον επιβλητικό βράχο της Ακροναυπλίας με θέα στο Παλαμήδι. Ποδηλάτες, ερωτευμένα ζευγαράκια και ντόπιοι που κάνουν τζόκινγκ θα είναι μαζί σας σε έναν περίπατο, μετά τον οποίο θα έχετε χάσει εντελώς την επαφή με τον χώρο και τον χρόνο.

20.00 Προπόσεις επιστροφής: Αποχαιρετήστε το Ναύπλιο με ένα ποτήρι κρασί στο winebar Mediterraneo (Σοφρώνη 10, τηλ. 27520-97704). Ο Δημήτρης θα σας σερβίρει κάποια από τις 100 περίπου ετικέτες κρασιού (ελληνικές στο μεγαλύτερο ποσοστό) και πλατό με deli προιόντα. Οι ιδιοκτήτες, Σάκης και Χρήστος Μητσάκος, έφτιαξαν ουσιαστικά εδώ το στέκι τους για να πίνουν το κρασί τους μετά τη δουλειά. Γι’ αυτό μάλλον εδώ νιώθεις σαν στο σπίτι σου και για άλλη μία φορά στη ζωή σου υπόσχεσαι να επιστρέψεις σύντομα στο Ναύπλιο.

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΓΟ ΤΕΧΝΗΣ

Ναύπλιο: Εδώ αγαπάμε να επιστρέφουμε-6

(Φωτογραφία: ΚΛΑΙΡΗ ΜΟΥΣΤΑΦΕΛΛΟΥ)

Θα μπορούσε κανείς να το παρομοιάσει με την Τεχνόπολη στο Γκάζι, αλλά όχι, το Φουγάρο έχει μια άλλη αμεσότητα. Στις ανακαινισμένες εγκαταστάσεις της παλιάς βιομηχανίας Ανθός, είναι ένας «χώρος ζωής και τέχνης» και ένα σπάνιο ελληνικό επίτευγμα. Ο υπέροχος κήπος, ιδανικός για να παίζουν τα παιδιά ελεύθερα, το café-bar και το καταπληκτικό εστιατόριο δεν είναι παρά ο προφανής λόγος για να έρθετε εδώ. Όπως θα παρατηρήσετε, έπιπλα και αντικείμενα σχηματίζουν γωνιές-πίνακες ζωγραφικής. Τίποτα δεν είναι τυχαία τοποθετημένο και όλα μαζί αποτελούν το μεγαλύτερο έργο τέχνης της εικαστικού Φλωρίκας Κυριακοπούλου, η οποία θέλησε να προκαλέσει το ενδιαφέρον των νέων της περιοχής για την τέχνη. Καταφέρνοντας να ανοίξει στους Ναυπλιώτες παράθυρο στον κόσμο, παραδίδει πλέον τα ηνία στην άξια ομάδα της με επικεφαλής τον Μανώλη Χάρο. Η φανταστική βιβλιοθήκη –πυρήνας του χώρου–, την οποία νιώθεις σαν προέκταση του σπιτιού σου, η Gallery, όπου μέχρι τις 25/11/2018 θα φιλοξενείται η μεγάλη αναδρομική έκθεση «Τα χρόνια της μόδας», αφιερωμένη στον σχεδιαστή Γιάννη Τσεκλένη, αλλά και μέρος της τεράστιας προσωπικής της συλλογής, το gallery shop με αντικείμενα τέχνης, η παιδική βιβλιοθήκη, τα εργαστήρια –από κόσμημα και εικαστικά μέχρι αφηγήσεις και γιόγκα για νήπια– και οι live βραδιές, όλα μαζί φτιάχνουν ένα ζωντανό κύτταρο που θα έπρεπε να έχει κάθε πόλη.

|| Ασκληπιού 98, τηλ. 27520-47300, www.fougaro.gr

ΤΟΠΟΣΗΜΑ-ΣΤΑΘΜΟΙ

Ναύπλιο: Εδώ αγαπάμε να επιστρέφουμε-7

Τμήμα των οχυρώσεων του Παλαμηδιού. (Φωτογραφία: ΚΛΑΙΡΗ ΜΟΥΣΤΑΦΕΛΛΟΥ)

Το Βουλευτικό στην πλατεία Συντάγματος ήταν η πρώτη Βουλή των Ελλήνων. Στο Δημαρχείο στην πλατεία Τριών Ναυάρχων λειτούργησε το πρώτο γυμνάσιο και δίπλα το πρώτο φαρμακείο, του Βονιφάτιου Βοναφίν, ο οποίος ταρίχευσε το σώμα του Καποδίστρια. Το νεοκλασικό του Πολεμικού Μουσείου στέγασε την πρώτη Σχολή Ευελπίδων και το Τριανόν στην πλατεία Συντάγματος το Αλληλοδιδακτικό σχολείο. Στον διάσημο πλάτανό της έγινε ο πρώτος εθνικός έρανος για τους Μεσολογγίτες πρόσφυγες κι εκεί η Ψωροκώσταινα έγινε θρυλική, δίνοντας τον οβολό της υπέρ αυτών. Στο εστιατόριο «Ελλάς» γύρισε ο Αγγελόπουλος σκηνές του «Μελισσοκόμου». Πλάι στις πρωτιές είναι τα γεγονότα: εδώ αποβιβάστηκε ο πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδας, ο Ιωάννης Καποδίστριας, εδώ και ο Όθωνας άμα τη αφίξει του στην Ελλάδα. Στον Άγιο Γεώργιο έγινε η κηδεία του Παλαιών Πατρών Γερμανού, του Υψηλάντη, του Καποδίστρια, κι εκεί χρίστηκε ορθόδοξος ο Όθωνας πριν στεφθεί βασιλιάς. Στα μπουντρούμια του Παλαμηδίου φυλακίστηκε ο Κολοκοτρώνης, κατηγορούμενος από τους Βαυαρούς αντιβασιλείς για προδοσία, στα μπουντρούμια της Ακροναυπλίας έριξαν οι Γερμανοί τον Αναπλιώτη ποιητή Νίκο Καρούζο με τον ΕΑΜίτη πατέρα του. Το πιο συνταρακτικό όμως γεγονός διαδραματίστηκε στον Άγιο Σπυρίδωνα, όταν ο Καποδίστριας έπεφτε νεκρός από τις σφαίρες των Μαυρομιχάληδων.

ΜΕΤΑΒΑΣΗ

Η Αθήνα απέχει από το Ναύπλιο 138 χλμ. Υπολογίστε περί τα 50 ευρώ για καύσιμα και διόδια (με επιστροφή).

ΔΙΑΜΟΝΗ

• 3Sixty hotel & suites (Κωλέττη και Παπανικολάου 26, τηλ. 27525-00501). Από τις πιο πρόσφατες αφίξεις στο Ναύπλιο. Επτά σουίτες, μονόχωρες junior ή δίχωρες queen, σε ένα νεοκλασικό του 19ου αιώνα με σοφιστικέ αύρα, στην καρδιά της Παλιάς Πόλης. Εδώ η κλασική πολυτέλεια συνδυάζεται άψογα με το χαλαρό design. Kάποιες σουίτες έχουν μπαλκόνι, άλλες τζάκι, όλες όμως είναι ευρύχωρες, διαθέτουν δερμάτινα έπιπλα σε γήινους τόνους, τζακούζι και σύγχρονες παροχές. Στο δημοφιλές all-day wine-bar-restaurant του ισογείου σερβίρεται και το πρωινό. Από 200 ευρώ.

• Nafplia palace (τηλ. 27520-70800). Από τα πιο καλά ξενοδοχεία του Ναυπλίου, στην Ακροναυπλία, με αξεπέραστη θέα στη θάλασσα και στο Μπούρτζι. Από 223 ευρώ στο ανακαινισμένο τμήμα. Ανοιχτά έως τον Νοέμβριο.

• Αμφιτρύων (Σπηλιάδου, τηλ. 27520-70700). Κλασική αξία, με κομψά δωμάτια, εξαιρετικό εστιατόριο και απρόσκοπτη θέα σε θάλασσα και Μπούρτζι. Από 161 ευρώ.

• Αμυμώνη (Όθωνος 39, τηλ. 27520-99477). Ο «εναλλακτικός» ξενώνας του Ναυπλίου σε ένα όμορφο νεοκλασικό με γουστόζικες σουίτες, που έχουν έπιπλα από ανακυκλωμένα υλικά και υπέροχη, νεανική ατμόσφαιρα. Από 75 ευρώ.

Για κρατήσεις που αφορούν τη διαμονή σας επισκεφθείτε τo: www.booking.com

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή