Μαγειρεύοντας για το μεγαλύτερο ιπτάμενο εστιατόριο στον κόσμο (βίντεο)

Μαγειρεύοντας για το μεγαλύτερο ιπτάμενο εστιατόριο στον κόσμο (βίντεο)

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αναρωτηθήκατε ποτέ πώς μαγειρεύουν για το πρώτο σε μέγεθος και υψόμετρο εστιατόριο του κόσμου, δηλαδή στα αεροπλάνα της εταιρίας Emirates; Τα νούμερα και οι εικόνες καθηλώνουν.

Η αεροπορική εταιρία ετοιμάζει 110 εκατομμύρια γεύματα τον χρόνο για τους 55 εκατ. επιβάτες της στις 220.000 πτήσεις που εκτελεί ετησίως. Μια τεράστια γραμμή παραγωγής λειτουργεί ασταμάτητα 24 ώρες το 24ωρο, επτά μέρες την εβδομάδα, σε πολυώροφο κτίριο στην έδρα της αεροπορικής εταιρίας στο Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Τα μεγέθη εντυπωσιάζουν ακόμη και όσους έχουν συνηθίσει από τα εστιατόρια ξενοδοχείων, κρουαζιερόπλοιων, ή ακόμη και του… στρατού.

Γιγάντια πλυντήρια καθαρίζουν τα 3 εκατ. αντικείμενα που χρησιμοποιούνται ημερησίως όπως πιάτα και μαχαιροπήρουνα, ώστε να περιορίζεται το πλαστικό μιας χρήσης. Τόνοι και τόνοι υλικών έρχονται και παράγονται χιλιάδες πιάτα φαγητού κάθε μέρα.

Αλλού ετοιμάζονται τα γεύματα για την πρώτη θέση και την business, και αλλού για την τουριστική, ενώ υπάρχει ξεχωριστή γραμμή παραγωγής για τις ειδικές απαιτήσεις (χορτοφαγικά γεύματα, για αλλεργικούς κλπ.).

Τους εραστές των έθνικ γεύσεων θα εντυπωσιάσουν τα τέσσερα ξεχωριστά τμήματα της κουζίνας της εταιρίας: Ενα για φαγητό της Απω Ανατολής, ένα για ινδικό, ένα αραβικό κι ένα ευρωπαϊκό, με προσανατολισμό πάντα την κουζίνα του προορισμού κάθε πτήσης, όχι την προέλευση. Με 1.800 μάγειρες από όλο τον κόσμο να συνθέτουν 1.300 μενού τον μήνα, καλύπτονται όλα τα πιθανά αλλά και τα απίθανα γούστα κατόπιν παραγγελίας.

Πηγή: Business Insider

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή