LIFE

Αυτή την Κυριακή με την «Κ»: Όταν η σοκολάτα συνάντησε την αλμυρή καραμέλα

Φωτογραφία: ΑΛΚΗΣ ΚΑΛΟΥΔΗΣ

Την έβδομη ημέρα της δημιουργίας, ο θεός της ζαχαροπλαστικής Στέλιος Παρλιάρος πήρε τη σοκολάτα και από το πλευρό της έπλασε την καραμέλα. Και έφτιαξε με αυτές γλυκά που συγκλονίζουν, σε ένα μοναδικό αφιέρωμα που θα διαβάσετε στις «Γλυκές Αλχημείες» Οκτωβρίου-Νοεμβρίου, το ετήσιο συλλεκτικό τεύχος σοκολάτας, που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή με την Καθημερινή.

Σοκολατένιο κέικ με αλατισμένη καραμέλα, τάρτες γεμιστές με καραμελωμένη σοκολάτα γάλακτος, άλειμμα σοκολάτας-καραμέλας, σκεπαστή πάστα φλόρα με καραμέλα και σοκολάτα, κι άλλες μοναδικές συνταγές που αποθεώνουν τον συνδυασμό των δύο υλικών και χαρίζουν στη σοκολάτα μια παιδική αθωότητα.