Εφαρμογή εντοπίζει χαμένα κατοικίδια μέσω τεχνητής νοημοσύνης

Εφαρμογή εντοπίζει χαμένα κατοικίδια μέσω τεχνητής νοημοσύνης

Ήδη σχεδόν 10.000 σκύλοι ξαναβρήκαν το σπίτι τους χάρη στην ταυτοποίηση από φωτογραφίες

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αμερικανική εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα επανασυνδέει χαμένα κατοικίδια με τους ιδιοκτήτες τους, με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης και με πολύ υψηλά ποσοστά επιτυχίας.

Η αμερικανική νεοφυής εταιρία Shadow έχει δημιουργήσει μια δωρεάν εφαρμογή για κινητά iOS και Android σε συνεργασία με οργανώσεις διάσωσης ζώων και κτηνιατρικές κλινικές ώστε να βοηθήσει τους ιδιοκτήτες να εντοπίσουν τα κατοικίδια που τυχόν έχουν χάσει.

Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη ώστε να ταιριάξει τις φωτογραφίες που ανεβάζουν οι ιδιοκτήτες των χαμένων κατοικιδίων με εκείνες που τραβούν όσοι εντοπίζουν χαμένα ζώα, όπως οργανώσεις προστασίας ή απλοί ιδιώτες, αλλά και με φωτογραφίες που μπορεί να κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πρόσφατη έρευνα που έγινε σε συνεργασία με το μέσο κοινωνικής δικτύωσης για τους φίλους των κατοικιδίων Pet2Net έδειξε ότι η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά, σε βαθμό έως και 95%, στον εντοπισμό χαμένων ζώων μέσω ταυτοποίησης από φωτογραφίες.

Σύμφωνα με αμερικανικά δημοσιεύματα, η εφαρμογή έχει ήδη επανενώσει σχεδόν 10.000 σκύλους με τους ιδιοκτήτες τους από το 2018 που άρχισε λειτουργεί στην περιοχή της Νέας Υόρκης.

Η χρήση τεχνητής νοημοσύνης για την ταυτοποίηση ζώων δεν αποτελεί νέα ιδέα, καθώς η Microsoft την εφαρμόζει εδώ και καιρό για τον έλεγχο ζώων που απειλούνται με εξαφάνιση, ενώ στην Ινδία έχει σχετικό πρόγραμμα για τον εντοπισμό… μαϊμούδων (που είναι δημοφιλή κατοικίδια στην πληθυσμιακά μεγαλύτερη δημοκρατία του κόσμου). Η δε Κίνα χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για τον έλεγχο αγελάδων και χοίρων.

Πηγή: The Next Web

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή