Τα κτίρια-σύμβολα της χώρας συμμετείχαν στην Ώρα της Γης (εικόνες)

Τα κτίρια-σύμβολα της χώρας συμμετείχαν στην Ώρα της Γης (εικόνες)

Μήνυμα της Προέδρου της Δημοκρατίας για την προστασία του περιβάλλοντος

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεγάλος αριθμός κρατικών κτιρίων, αλλά και πολλοί πολίτες, κατέβασαν στις 8.30 μ.μ. το Σάββατο τους διακόπτες τιμώντας την Ώρα της Γης.

Τα κτίρια-σύμβολα της χώρας συμμετείχαν στην Ώρα της Γης (εικόνες)-1

Κτίρια και χώροι-σύμβολα όπως το Προεδρικό Μέγαρο, η Βουλή αλλά και η Ακρόπολη στν Αθήνα, αλλά και ο Λευκός Πύργος στη Θεσσαλονίκη, έσβησαν τα φώτα τους επί μία ώρα ώστε να συμμετάσχουν στην εκστρατεία ευαισθητοποίησης του κόσμου στα ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος, περιλαμβανομένης της εξοικονόμησης ενέργειας.

Τα κτίρια-σύμβολα της χώρας συμμετείχαν στην Ώρα της Γης (εικόνες)-2

Η Ώρα της Γης έχει γίνει ετήσιος θεσμός κάθε Μάρτιο, με το ελληνικό κράτος να συμμετέχει εδώ και χρόνια στο παγκόσμιο κίνημα της συμβολικής κίνησης να σβήνουν τα φώτα για μια ώρα.

Τα κτίρια-σύμβολα της χώρας συμμετείχαν στην Ώρα της Γης (εικόνες)-3

«H αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης είναι υποχρέωση όλων μας», τονίζει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου σε ανάρτησή της στο Twitter, καθώς στην παγκόσμια συμβολική δράση που καθιέρωσε το 2007 η WWF συμμετείχε και η Προεδρία της Δημοκρατίας.

Τα κτίρια-σύμβολα της χώρας συμμετείχαν στην Ώρα της Γης (εικόνες)-4

Όπως αναφέρει στην ανάρτησή της η κα Σακελλαροπούλου: «Κάνε μια νέα αρχή! Συμμετέχουμε στην παγκόσμια συμβολική δράση της @WWFGreece για την προστασία του περιβάλλοντος “Η Ώρα της Γης” και σβήνουμε τα φώτα του Προεδρικού Μεγάρου για μια ώρα. Η αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης είναι υποχρέωση όλων μας».

Τα κτίρια-σύμβολα της χώρας συμμετείχαν στην Ώρα της Γης (εικόνες)-5

Φέτος όμως η Ώρα της Γης συνέπεσε και με την… ώρα της Σελήνης, καθώς όταν έσβηναν τα φώτα ανά την Ελλάδα, ανέτειλε η Πανσέληνος του Μαρτίου, καθιστώντας ειδυλλιακή τη στιγμή για τους πιο ρομαντικούς. Στην παραπάνω φωτογραφία η Σελήνη λαμπρύνει τα τείχη στο Παλαμήδι του Ναυπλίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή