To detox της άνοιξης: 5 δοκιμασμένες συμβουλές διατροφής και ευεξίας

To detox της άνοιξης: 5 δοκιμασμένες συμβουλές διατροφής και ευεξίας

Είναι η στιγμή να ανακτήσουμε την ενέργειά μας και να επιστρέψουμε στις καλές μας συνήθειες. Δοκιμάσαμε πέντε στοχευμένα tips αποτοξίνωσης για την άνοιξη.

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η άνοιξη είναι και η καλύτερη στιγμή για detox και για να αποβάλλουμε από το σώμα μας το λίπος και τις τοξίνες του χειμώνα. Άλλωστε η αποτοξίνωση δεν έχει αποτελέσματα μόνο στο σώμα μας, αλλά και στη διάθεσή, ας μην ξεχνάμε πόσο πολύ συνδέεται η διατροφή με την ψυχολογία μας. Ανακαλύψαμε πέντε συμβουλές ευεξίας, για επίπεδη κοιλιά, ενέργεια και feel good mood.

To detox της άνοιξης: 5 δοκιμασμένες συμβουλές διατροφής και ευεξίας-1

©Unsplash

Φτιάξτε σπιτικό gomasio

Το gomasio είναι ένα μείγμα από αλάτι και σουσάσι, το οποίο μπορείτε να προσθέσετε στη διατροφή σας καθώς έχει αποτοξινωτικές ιδιότητες. Ενεργοποιεί το πεπτικό σύστημα και το μεταβολισμό, ενώ έχει τέλεια γεύση. Για να το ετοιμάσετε, σοτάρετε σε ένα τηγάνι χωρίς λάδι τους σπόρους σουσαμιού μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτετε το αλάτι και μόλις μαλακώσει το μείγμα, το χτυπάτε στο μπλέντερ για να γίνει σκόνη. Τo gomasio μπορεί να αντικαταστήσει το αλάτι σε σαλάτες και σε πολλά πιάτα, ενώ είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη.

Δοκιμάστε το κριθάρι ολικής άλεσης

Εντάσσοντας το κριθάρι ολικής άλεσης στη διατροφή σας, ενισχύετε την διαδικασία της αποτοξίνωσης. Αυτή η τροφή καθαρίζει το συκώτι και βοηθά τον περιορισμό του σωματικού λίπους. Οι διατροφολόγοι προτείνουν να το προσθέσετε σε σούπες, στα δημητριακά σας ή και σε ριζότο.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή