Εκδήλωση Dior: H καρδιά της διεθνούς μόδας χτυπά στο Καλλιμάρμαρο

Εκδήλωση Dior: H καρδιά της διεθνούς μόδας χτυπά στο Καλλιμάρμαρο

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με απόλυτο σεβασμό στα αθηναϊκά μνημεία και το Παναθηναϊκό Στάδιο, ξεκινά στις 21:30 η επίδειξη μόδας του οίκου μόδας Dior.

Για την εκδήλωση ο οίκος συνεργάστηκε στενά με Έλληνες αρχαιολόγους και τις αρμόδιες τοπικές αρχές για να διασφαλιστεί ο σεβασμός και η πλήρης και άνευ όρων διατήρηση του χώρου.

Με τη συλλογή Cruise 2022, ο Οίκος Dior αναδεικνύει τον πολιτισμό, το μεγαλείο και την κληρονομιά της Ελλάδας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Παναθηναϊκό Στάδιο, το οποίο αποτελεί ένα διαχρονικό πολιτιστικό σύμβολο και ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της Αθήνας. 

 

Με τους μεγαλεπήβολους όγκους του, αυτός ο χώρος αναδεικνύει το προγονικό savoir-faire και εναρμονίζεται πλήρως με την έμπνευση της συλλογής συνδυάζοντας τη δύναμη της κληρονομιάς και της σύγχρονης εφευρετικότητας. 

Παράλληλα, η μοναδική αυτή εκδήλωση ενδυναμώνει περαιτέρω του πολύτιμους και δημιουργικούς δεσμούς μεταξύ του Dior και της Ελλάδας. Ακολουθώντας το πάθος της για διάδραση μεταξύ διαφορετικών πολιτισμών, χωρίς αποκλεισμούς, η Maria Grazia Chiuri συνεργάστηκε -για τη συγκεκριμένη συλλογή του Dior- με ελληνικά εργαστήρια που διατηρούν μέχρι σήμερα με δεξιοτεχνία ανεκτίμητες τεχνικές και μεθόδους, συνδυάζοντας για παράδειγμα ραπτική με κεντήματα ή δημιουργίες ζακάρ με έντονα στοιχεία διακόσμησης.

Διαβάστε επίσης⇒ H Vogue Greece αποκλειστικά στο backstage του Dior Cruise 2022

Η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Dior, η κουλτούρα της οποίας τοποθετείται στο σταυροδρόμι διαφορετικών χωρών (Γαλλία και Ιταλία), άντλησε την έμπνευσή της από τον κλασσικό χιτώνα της Αρχαιότητας που αποτελεί την απόλυτη έκφανση ενός ενδύματος και παράλληλα την πηγή στην οποία πάντα επιστρέφει. O χιτώνας, που φέρνει στο νου τα αρχαία αγάλματα, είναι ένα απόλυτα απλό ένδυμα που τυλίγεται προσφέροντας κίνηση στο σώμα, ενώ παράλληλα το απελευθερώνει, αγκαλιάζοντας τις καμπύλες και τις κινήσεις του. 

Ο χιτώνας που έχει ήδη αποτελέσει έμπνευση για τη Maria Grazia Chiuri σε πολλά της show, επανεφευρίσκεται και γίνεται το απόλυτο σύμβολο της ελευθερίας. Ένα ένδυμα απλό και συνάμα πολύπλοκο, απελευθερώνει το σώμα από κάθε είδους περιορισμούς. Με κάθε συλλογή Dior, η ίδια πρόθεση ανανεώνεται: εκατοντάδες εξειδικευμένοι τεχνίτες ενώνουν τις δυνάμεις τους και πολλοί πολιτισμοί αλληλεπιδρούν στο όνομα της διατήρησης, της ανταλλαγής και της ανοιχτής σκέψης – αξίες που ήταν πάντα αγαπητές για τον Dior – καθιστώντας κάθε επίδειξη μόδας ένα καθολικό συλλογικό έργο, στο οποίο ξεχωρίζουν η αριστεία και οι τέχνες των αντίστοιχων χωρών.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Οίκος, για να τιμήσει τις Ελληνίδες και τους Έλληνες που θα δημιουργήσουν τα εντυπωσιακά φορέματα, θα δώσει τη δυνατότητα στους κατοίκους των περιοχών όπου ζουν και εργάζονται οι Έλληνες δημιουργοί, να παρακολουθήσουν την ίδια στιγμή, σε απευθείας μετάδοση το εντυπωσιακό event στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο. Για το σκοπό αυτό έχει προγραμματιστεί η ζωντανή αναμετάδοση του γεγονότος στο Σουφλί, στο Άργος και στην Καλαμάτα. Στην Αθήνα, η φαντασμαγορική εκδήλωση θα μεταδοθεί live στον υπαίθριο χώρο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για τους κατοίκους της πρωτεύουσας. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή