Γαστρονόμος: Οι Αθηναϊκές ταβέρνες με τα καλύτερα ψητά

Γαστρονόμος: Οι Αθηναϊκές ταβέρνες με τα καλύτερα ψητά

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα Φιλετάκια

Η Δάφνη είναι μία από τις πιο ωραία διατηρημένες παλιές γειτονιές της Αθήνας και κρύβει γαστρονομικά διαμάντια. Τέτοιο είναι τα Φιλετάκια, μια ταβέρνα-ψησταριά που λειτουργεί από το 1966 και έχει γίνει must προορισμός για τους λάτρεις του καλού κρέατος. Τα φιλετάκια (χοιρινά και κοτόπουλου) τους έχουν κάνει διάσημους, αλλά δεν σερβίρουν μόνο αυτά. Στην ταβέρνα μπορείτε να φάτε μοσχάρι «αντρεκότ» ψημένο εξαιρετικά, πατάτες κομμένες στο χέρι και ζουμερό χωριάτικο λουκάνικο. Μ. Π.

Εθνάρχου Μακαρίου 126 και Δράμας, Δάφνη, Τ/210-97.30.682, Δευτέρα-Σάββατο 19.00-01.00, Κυριακή 12.00-01.00

Το Χαγιάτι

Χωριάτικη, συνοικιακή ψησταριά από μια οικογένεια που κρατάει από την Άρτα και σερβίρει διαλεχτά κρεατικά από τον τόπο τους, ψημένα στα κάρβουνα. Το αγαπημένο μου μενού εδώ είναι: κολοκυθάκια τηγανητά, τζατζίκι, φρυγαδέλι, γαρδουμπάκια και γουρουνόπουλο σούβλας. Φτιάχνουν όμως και πολύ νόστιμα τυλιχτά σουβλάκια, έκτακτα αρνίσια παϊδάκια και ένα κοτόπουλο σούβλας-αφρό. Ν. Μ.

Καθημερινά 17.00-00.30, Κυριακή 12.00- 00.30, Καραϊσκάκη 5, Γαλάτσι, Τ/210-29.19.248

Κεφαλονίτης

Κεφαλονίτης ήταν ο πρώτος ιδιοκτήτης, που άνοιξε την ταβέρνα στην Καστέλλα. Γωνιακό μαγαζί, τα τραπεζάκια αγκαλιάζουν την πρόσοψη ολόγυρα, πάνω στο πεζοδρόμιο. Αν και συνοικιακό, είναι δημοφιλές στέκι και κόσμος πολύς το προτιμά για τα σωστά ψημένα στα κάρβουνα παϊδάκια, το μπιφτέκι και το συκώτι. Πατάτες τηγανητές από τις ωραίες, βλίτα υποδειγματικά, τυροκαυτερή ελαφριά και κολοκυθάκι σε κουρκούτι τραγανό. Οι δυσκολίες αρχίζουν με το «και τώρα τι πίνουμε». Ν. Μ.

Ρεθύμνης 19, Καστέλλα, Δευτέρα-Σάββατο 18.30-00.00, Κυριακή κλειστά, Τ/210-41.14.426

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή