Βιώσιμη διατροφή: Μια ανάγκη που ήρθε για να μείνει

Βιώσιμη διατροφή: Μια ανάγκη που ήρθε για να μείνει

Για πολλά χρόνια, η πλειοψηφία των καταναλωτών από κάθε γωνιά του πλανήτη, στρέφονταν όλο και περισσότερο στο κρέας και τα παράγωγα του για την κάλυψη των διατροφικών τους αναγκών. Η τάση αυτή, με την πάροδο των χρόνων άρχιζε να φθίνει, σε συνέχεια μιας παγκόσμιας μεταστροφής των ανθρώπων προς ένα πιο βιώσιμο τρόπο ζωής, ο οποίος λειτουργεί ευεργετικά ως προς την υγεία τους, αλλά παράλληλα σέβεται και προστατεύει το περιβάλλον.

Έτσι, η φυτική διατροφή ήρθε στο προσκήνιο για να οδηγήσει τους καταναλωτές σε μία πιο ισορροπημένη διατροφή.

Ταυτόχρονα με την ανάγκη των καταναλωτών να στραφούν σε πιο υγιεινά διατροφικά πρότυπα, σειρά μελετών ξεκίνησε να αναδεικνύει εμπράκτως τη σημασία και την ισχύ των νέων διατροφικών προτύπων, για τον άνθρωπο και τον πλανήτη.

Η Nestlé, πάντα πρωτοπόρος σε δράσεις που αφορούν την προστασία του πλανήτη, με 135 χρόνια εμπειρίας στην κατηγορία των τροφίμων, πρωτοπορεί και στην κατηγορία της φυτικής διατροφής, συμβάλλοντας ενεργά στη δημιουργία προϊόντων που θα οδηγήσουν τους καταναλωτές εύκολα και άμεσα σε πιο υγιεινά διατροφικά πρότυπα. Με περισσότερους από 300 ειδικούς στον τομέα της έρευνας και της ανάπτυξης, η εταιρεία επενδύει στη δημιουργία προϊόντων που συνδυάζουν την υψηλή διατροφική αξία αλλά και την εξαιρετική γεύση.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, μεταξύ άλλων, αποτελεί η σειρά Garden Gourmet με το Sensational burger, το φυτικό λουκάνικο Sensational Sausage και τα φυτικά Nuggets. Αποτελούν πηγή φυτικής πρωτεΐνης, πηγή φυτικών ινών. Είναι φτιαγμένα με απλά, 100% φυτικά συστατικά ενώ δεν περιέχουν συντηρητικά. Είναι ιδανικά για Vegans, vegetarians αλλά και όσους αναζητούν μια πιο υγιεινή διατροφή χωρίς συμβιβασμούς στη γεύση και θα εκπλήξουν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς.

Επίσης, η KitKat Vegan με την ίδια τραγανή και κρεμώδη αίσθηση, με την κλασσική KitKat, τώρα με απολαυστική vegan, plant-based σοκολάτα. Η σοκολάτα KitKat 4F με τραγανή γκοφρέτα και απαλή σοκολάτα, είναι τώρα διαθέσιμη για vegans και όσους κάνουν μια επιλογή τρόπου ζωής (τόσο για την διατροφή τους όσο και για τον πλανήτη).

Βιώσιμη διατροφή: Μια ανάγκη που ήρθε για να μείνει-1

Η βιώσιμη διατροφή δεν είναι απλά μια τάση που σε λίγο καιρό θα αποτελεί παρελθόν. Είναι μια ανάγκη που ήρθε για να μείνει με επιλογές πολύ γευστικές, έτοιμες να ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς από εμάς. Είναι στο χέρι μας να αλλάξουμε συνήθειες. Για την υγεία όλων μας και την υγεία του πλανήτη.