Έμπνευση & ανάπτυξη στην εργασία: οι Hellenides δίνουν στις γυναίκες τα εργαλεία

Έμπνευση & ανάπτυξη στην εργασία: οι Hellenides δίνουν στις γυναίκες τα εργαλεία

Η Στέλλα Σαμαρτζή και η Στέφη Βασιλοπούλου, ιδρύτριες της πλατφόρμας Hellenides, βοηθούν στην ενδυνάμωση της επαγγελματικής εξέλιξης γυναικών

3' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια πλατφόρμα που στηρίζει τις γυναίκες και τις βοηθά να καλλιεργήσουν δεξιότητες και να ενδυναμώσουν την επαγγελματική τους εξέλιξη. Οι Hellenides είναι μια πλατφόρμα που δημιουργήθηκε από τις Στέλλα Σαμαρτζή (Corporate Wellness Consultant) και Στέφη Βασιλοπούλου (Επιχειρηματία), για γυναίκες. 

Από τους Fortune Global 500, οι 13 ήταν μόνο γυναίκες CEOs. Πέρσι, μόνο το 20% των Διοικητικών Συμβουλίων παγκοσμίως αποτελούνταν από γυναίκες. Και από ότι φαίνεται, θα χρειαστούν πολλά χρόνια για να κλείσει το μισθολογικό χάσμα. Και η πανδημία έχει, και συνεχίζει να έχει, ιδιαίτερες επιπτώσεις στη γυναικεία εργασία. Μάλιστα, πρόσφατη έρευνα του UN Women, δείχνει ότι η διαδικασία για την ισότητα θα καθυστερήσει μια ολόκληρη γενιά. Επομένως, τα στατιστικά δεν είναι υπερ των γυναικών και οι Hellenides επιθυμούν να τα αλλάξουν. 

Ενδυνάμωση της επαγγελματικής ζωής

Η διαδικτυακή κοινότητα βοηθά φιλόδοξες γυναίκες να συνδεθούν με άλλες αντίστοιχες γυναίκες, να αναπτυχθούν και να λάμψουν. Τις υποστηρίζει στην ανάπτυξη της καριέρας τους δίνοντάς τους πρόσβαση σε ένα μοναδικό περιεχόμενο με μαθήματα, online & offline events και φυσικά, ευκαιρίες για networking. Είτε πρόκειται για τη δουλειά των ονείρων τους, είτε βρίσκονται σε στάδιο ανάπτυξης, οι Hellenides καθοδηγούν για ενδυνάμωση της επαγγελματικής τους εξέλιξης. 

Πώς επιτυγχάνεται αυτό; Με μαθήματα από marketing, διαπραγματεύσεις και τρόπους για να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση, μέχρι mindfulness και αυτοπεποίθηση. Στην ουσία, πρόκειται για μια πλατφόρμα όπου «μπορείς να μοιραστείς ιδέες & εμπειρίες, να βρεις έμπνευση και να ψάξεις καθοδήγηση». 

Η Στέλλα Σαμαρτζή συμβουλεύει εταιρείες και εργαζόμενους για την Ευεξία, την πρόληψη του burnout και την ισορροπία μεταξύ σώμα-πνεύμα-νου, ενώ η Στέφη Βασιλοπούλου έχει ιδρύσει καινοτόμες εταιρείες, έχοντας παράλληλα συμβουλέψει περισσότερες από 380 εταιρείες σαν Advisor και επενδύσει σε startups σαν Angel Investor. Το όραμα πίσω από τις Hellenides, όπως αναφέρουν είναι: «να βοηθήσουμε τις γυναίκες να χτίζουν τα δίκτυά τους, να εμπλουτίσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους, να χτίσουν εμπιστοσύνη, επιμονή & ανθεκτικότητα για να μπορούν να δημιουργούν καλές συγκυρίες και να διεκδικούν ό,τι επιθυμούν σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο».

Το δίκτυο υποστηρίζει οργανισμούς και ιδρύματα που έχουν ανάγκη, προσφέροντας μάλιστα ένα ποσό από την συνδρομή κάθε μέλους, για να βοηθήσουν συγκεκριμένους οργανισμούς. Προσφέρει μοναδικές εμπειρίες στα μέλη του με διοργανώσεις, γευστικές απολαύσεις και στιγμές πραγματικής σύνδεσης μέσα από πολλές δράσεις. 

Η επιρροή της πανδημίας στην καριέρα

Κυρίως με την πανδημία, η καριέρα των γυναικών επηρεάστηκε πολύ άσχημα, τα δίκτυα είναι απαραίτητα. «Οι γυναίκες χρειάζεται να κάνουν upskill, reskill, να μάθουν να κάνουν παρουσιάσεις, διαπραγματεύσεις. Πολλές από αυτές θέλουν να ξεκινήσουν κάτι δικό τους λόγω της πανδημίας. Όλες αισθάνθηκαν την ανάγκη προσωπικής ευθύνης και ιδιοκτησίας. Είχαμε χρόνο να σκεφτούμε, ποια είμαι, τι κάνω, πως θέλω να δουλέψω, τι θέλω να πρεσβεύω, πως θέλω να προσφέρω, πως θέλω να κάνω την διαφορά. Και αυτά τα στοιχεία της επιχειρηματικότητας, δεν αφορούν μόνο την δημιουργία νέων επιχειρήσεων, αλλά την νοοτροπία της επιχειρηματικότητας, ακόμα και μέσα σε μεγάλες εταιρείες. Και αυτό είναι πολύ δυνατό».

Αυτή ήταν μια κρίση στην εργασία, κάποιες γυναίκες τη βίωσαν, εθελοντικά και μη. Είναι σημαντικό οι εταιρείες να δουν πώς θα κάνουν upskilling. «Θέλουμε οι εταιρείες να υποστηρίζουν τις εργαζόμενες να χτίζουν το δίκτυό τους, να εμπλουτίζουν τις γνώσεις τους και να καλλιεργούν τις δεξιότητές τους».

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική στιγμή για τις εταιρείες, μεγάλες και μικρές, να σκεφτούν τις γυναίκες με έναν διαφορετικό τρόπο. Αλλά είναι πολύ σοβαρό η πανδημία να μην τις κρατήσει πίσω. Οι εταιρείες πρέπει να προσλαμβάνουν, να ακούν τις γυναίκες και να προσφέρουν σε αυτές ένα δίκτυο που τους επιτρέπει να «αναδειχθούν», να έχουν αυτοπεποίθηση και ψυχική ανθεκτικότητα. «Και αυτά τα προσφέρει η πλατφόρμα μας», αναφέρουν οι ιδρύτριες. «Αυτή είναι η στιγμή όταν νιώθεις ότι θέλεις να κάνεις κάτι για εσένα, θέλεις να έχεις την κυριότητα, σκέφτεσαι τι πρεσβεύεις, ποια είσαι, ερωτήσεις οι οποίες αναδείχθηκαν στην διάρκεια της πανδημίας και έχουν σημαντικό αντίκτυπο στη ζωή μας. Αλλά ακόμα και οι επενδύσεις που γίνονται σε γυναίκες επιχειρηματίες έχουν μειωθεί μετά την πανδημία. Τα πράγματα είναι χειρότερα στα Venture Capitals. Οι γυναίκες δεν είναι στα τραπέζια. Οπότε και το μήνυμά μας σε άντρες που είναι σε funds ή είναι angel investors είναι υποστηρίξτε τις γυναίκες». 

Οι εταιρείες που ηγούνται από γυναίκες φέρνουν καλύτερες αποδόσεις κεφαλαίων, σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες. Η Στέλλα και η Στέφη πιστεύουν ότι «θα πρέπει να υπάρχουν περισσότερες γυναίκες να ηγούνται σε επιχειρήσεις, και να μπορούν να κάνουν αυτό που θέλουν και επαγγελματικά και προσωπικά. Οι γυναίκες πρέπει να φτιάχνουν καλύτερο δίκτυο γνωριμιών, να βελτιώνουν τις ικανότητές τους και συγχρόνως να βρίσκουν τρόπους να διαχειρίζονται τις προκλήσεις σχετικά με την αυτοπεποίθηση, την επιμονή και την ψυχική ανθεκτικότητα». 

Περισσότερα για την πλατφόρμα, στο hellenides.gr 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή