Πάσχα στην Κέα: Ιδανικός προορισμός για λάτρεις της πεζοπορίας

Πάσχα στην Κέα: Ιδανικός προορισμός για λάτρεις της πεζοπορίας

Με απόσταση μιας μόνο ώρας από την Αττική, η Κέα αποτελεί ιδανικό προορισμό για τις ημέρες του Πάσχα. Οι καταπράσινες γωνιές του νησιού, οι παραδεισένιες παραλίες, το κατανυκτικό περιβάλλον των ημερών, τα έθιμα και οι παραδόσεις χαρίζουν μια ξεχωριστή εμπειρία σε κάθε επισκέπτη

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με απόσταση μιας μόνο ώρας από την Αττική, η Κέα αποτελεί ιδανικό προορισμό για τις ημέρες του Πάσχα. Οι καταπράσινες γωνιές του νησιού, οι παραδεισένιες παραλίες, το κατανυκτικό περιβάλλον των ημερών, τα έθιμα και οι παραδόσεις χαρίζουν μια ξεχωριστή εμπειρία σε κάθε επισκέπτη. 
Μετά τη ακολουθία της Μεγάλης Πέμπτης, μπορεί να συμμετάσχει κάποιος στον στολισμό του επιταφίου με μυρωδάτα λουλούδια από τους τζιώτικους κήπους στην Ιουλίδα, την Κορησσία και το Βουκάρι. 

Το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, η περιφορά του Επιταφίου στο Βουρκάρι ξεκινά από το γραφικό εκκλησάκι των Αγίων Αναργύρων και γίνεται πλάι στη θάλασσα και τα βαρκάκια με θέα τον κόλπο του Αγίου Νικολάου. Στην Κορησσία γίνεται η βραδινή περιφορά του Επιταφίου, που ξεκινά από την Αγία Τριάδα και φθάνει μέχρι το πλοίο. Η στενή διαδρομή πλημμυρίζει από τους  πιστούς, ενώ  καπετάνιος και πλήρωμα υποδέχονται τον Επιτάφιο με φωτοβολίδες και σφυρίγματα. Στην πρωτεύουσα του νησιού Ιουλίδα, οι επιτάφιοι των τριών ενοριών καταλήγουν στην κεντρική Πλατεία αφού διέλθουν μέσα από φρεσκο-ασβεστωμένα σοκάκια και τα παραδοσιακά στεγάδια. Η εικόνα είναι μοναδική, με τους ύμνους που φθάνουν στα αυτιά μας από παντού και τα αμέτρητα φαναράκια που φεγγοβολούν σε όλη τη Χώρα. 

Με 81 χιλιόμετρα χωμάτινων ή λιθόστρωτων μονοπατιών, η Κέα παρέχει επίσης πολλές ευκαιρίες για τους λάτρεις της πεζοπορίας. Είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον ότι κάποια από αυτά τα μονοπάτια βρίσκονται πάνω στις διαδρομές που συνέδεαν τις αρχαίες πόλεις-κράτη του νησιού. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή