Tik Tok: Αυτά είναι τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα στον κόσμο

Tik Tok: Αυτά είναι τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα στον κόσμο

Από την ίδρυσή του το 2017 μέχρι σήμερα, το Tik Tok ασκεί μεγάλη επιρροή στους χρήστες του, παρουσιάζοντας νέες τάσεις κυρίως στον τεχνολογικό κλάδο αλλά και όχι μόνο. Ποια είναι τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα σύμφωνα με την πλατφόρμα

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από την ίδρυσή του το 2017 μέχρι σήμερα, το Tik Tok ασκεί μεγάλη επιρροή στους χρήστες του, παρουσιάζοντας νέες τάσεις κυρίως στον τεχνολογικό κλάδο αλλά και όχι μόνο. 

Αυτό το χρονικό διάστημα και λίγο πριν τις καλοκαιρινές διακοπές, η πλατφόρμα αποτελεί το κατάλληλο μέρος για ταξιδιωτικές συμβουλές. 

Πιο συγκεκριμένα, υπάρχουν βίντεο με χρήσιμες πληροφορίες για το πώς να πετύχει κάποιος αναβάθμιση θέσης σε πτήση, φθηνά εισιτήρια ή να επισκεφτεί τα πιο δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα στον κόσμο ως επαγγελματίας και όχι τουρίστας. 

Ο ιστότοπος ταξιδιωτικών κρατήσεων Next Vacay ανέλυσε τα κορυφαία δημοφιλή ταξιδιωτικά αξιοθέατα στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης. Στη συνέχεια, διασταύρωσε τις αναφορές των δεδομένων με τις κριτικές του Tripadvisor για να καθορίσει άλλους παράγοντες, όπως για παράδειγμα τις καιρικές συνθήκες του προορισμού, τις τιμές και την επισκεψιμότητα, για να βρει τελικά τα πιο περιζήτητα ταξιδιωτικά αξιοθέατα σε όλο τον κόσμο.

Οι αναζητήσεις για τα «ταξιδιωτικά βίντεο στο TikTok» έχουν αυξηθεί κατά 350%, καθώς το 2022, οι νεότεροι millennials και οι ταξιδιώτες της γενιάς Gen-Z στρέφονται στη viral εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης για ταξιδιωτική έμπνευση, αφιλτράριστες συμβουλές και πανέξυπνες λύσεις για ταξιδιωτικά θέματα, σύμφωνα με δήλωση εκπροσώπου της Next Vacay στον ταξιδιωτικό ιστότοπο Travel + Leisure.

«Είτε ψάχνετε για θαύματα της φύσης, μια θέα που κόβει την ανάσα ή την καλύτερη αρχιτεκτονική που έχει να προσφέρει η ανθρωπότητα, ο επόμενος ταξιδιωτικός σας προορισμός μπορεί απλώς να έρθει από το Tik Tok», σημείωσε.

Σύμφωνα με το Next Vacay, η λίστα των 10 κορυφαίων αξιοθέατων με τις περισσότερες προβολές στο TikTok περιλαμβάνει το Στόουνχεντζ στο Σάλσμπερι της Αγγλίας που βρίσκεται στο Νο. 10.

Το αξιοθέατο συγκέντρωσε σχεδόν 52 εκατομμύρια προβολές στην πλατφόρμα από τον Φεβρουάριο του 2021 έως τον Φεβρουάριο του 2022. Ακολουθούν το Εθνικό Πάρκο Γιοσέμιτι στην Καλιφόρνια με 59 εκατομμύρια προβολές στο Tik Tok, το φράγμα Χούβερ στη Νεβάδα με 70 εκατομμύρια προβολές, η γέφυρα «Χρυσή Πύλη» του Σαν Φρανσίσκο με 118 εκατομμύρια προβολές και το Las Vegas Strip στη Νεβάδα, που έχει περισσότερες από 259 εκατομμύρια προβολές.

Tik Tok: Αυτά είναι τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα στον κόσμο-1
Πάρκο Γιοσέμιτι, Καλιφόρνια. Φωτ. Shutterstock

Όσον αφορά την πρώτη πεντάδα, το Γκραντ Κάνυον κατέλαβε την 5η θέση με 273 εκατομμύρια προβολές, ενώ ακολουθεί το Ταζ Μαχάλ με 377 εκατομμύρια προβολές στο Νο. 4.

Tik Tok: Αυτά είναι τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα στον κόσμο-2
Φωτ. AP

Η τρίτη θέση ανήκει στον απόλυτα κλασικό ταξιδιωτικό αξιοθέατο, τον Πύργο του Άιφελ, ο οποίος είχε 719 εκατομμύρια προβολές στο Tik Tok και ακολουθεί ο Μπουρτζ Χαλίφα στο Ντουμπάι στο Νο. 2 με 1.9 δισεκατομμύρια προβολές.

Tik Tok: Αυτά είναι τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα στον κόσμο-3
Φωτ. Shutterstock

Και τέλος, στην κορυφή βρίσκεται ο αγαπημένος προορισμός όλων των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, το ποντικόσπιτο της Disney World στο Ορλάντο, το οποίο συγκέντρωσε 8.6 δισεκατομμύρια προβολές στο Tik Tok.

Tik Tok: Αυτά είναι τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα στον κόσμο-4
Φωτ. Shutterstock

 

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το Travel + Leisure 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή