Τέλος οι «Έλβις Πρίσλεϊ» από τους γάμους στο Λας Βέγκας;

Τέλος οι «Έλβις Πρίσλεϊ» από τους γάμους στο Λας Βέγκας;

Η βιομηχανία γάμου του Λας Βέγκας κινδυνεύει να υποστεί ένα ακόμη σοβαρό πλήγμα.

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά τα καζίνο, δεν υπάρχει τίποτα που να θυμίζει περισσότερο το Λας Βέγκας από έναν αυθόρμητο γάμο με «παπά» έναν σωσία του Έλβις Πρίσλεϊ.

Η «παράδοση» αυτή, όμως, κινδυνεύει να χαθεί για πάντα, καθώς κάποιες εκκλησίες και παρεκκλήσια στην «πόλη της αμαρτίας» έλαβαν επίσημες επιστολές που τους ζητούν να σταματήσουν να χρησιμοποιούν την εικόνα του «Βασιλιά».

Πίσω από αυτές τις επιστολές, βρίσκεται η εταιρεία Authentic Brands Group, η οποία το 2013 απέκτησε την Elvis Presley Enterprises, την εταιρεία η οποία διαχειρίζεται την πνευματική ιδιοκτησία οποιουδήποτε στοιχείου σχετίζεται με τον σταρ της rock n’ roll. Με λίγα λόγια, οποιοδήποτε προϊόν, υπηρεσία ή διαφήμιση χρησιμοποιεί το όνομα ή την εικόνα του Έλβις πρέπει να παίρνει άδεια από αυτούς.

Η Authentic Brands Group έστειλε επιστολές σε τουλάχιστον δύο επιχειρήσεις με παρεκκλήσια και γάμους στο Λας Βέγκας, αναφέροντας ότι οι εταιρείες αυτές παραβιάζουν πνευματικά δικαιώματα που σχετίζονται με τον Έλβις Πρίσλεϊ και δημιουργούν «την ψευδή εντύπωση ότι εγκρίθηκε ή χρηματοδοτήθηκε» η χρήση της εικόνας του.

Η εταιρεία, στην οποία «ανήκει» η εικόνα του πασίγνωστου τραγουδιστή, ισχυρίζεται ότι στόχος της δεν είναι να κλείσει τα εκκλησάκια που χρησιμοποιούν σωσίες του Έλβις, αλλά να συνεργαστεί μαζί τους για εξασφαλιστεί ότι «η χρήση του ονόματος και της εικόνας του» γίνεται με την απαραίτητη εξουσιοδότηση, σεβόμενοι τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.

Από τη μεριά τους, βέβαια, οι αρχές και οι επιχειρήσεις του Λας Βέγκας δεν είναι και πολύ ευχαριστημένες με την εξέλιξη αυτή. Η πρόεδρος μιας εταιρείας για γάμους ανέφερε ότι άνθρωποι από όλο τον κόσμο έρχονται για να δουν τις περίφημες τελετές με τον Έλβις Πρίσλεϊ σε ρόλο ιερέα.

Πολλοί ανησυχούν ότι οι σωσίες του ροκ σταρ και η βιομηχανία γάμου του Λας Βέγκας γενικότερα θα υποστούν σοβαρό πλήγμα και θα χάσουν τις δουλειές τους, ενώ ακόμα δεν έχουν ανακάμψει οικονομικά από τα lockdowns.

Παρομοίως και η δήμαρχος της πόλης, Κάρολιν Γκούντμαν, ανέφερε ότι η βιομηχανία γάμου του Λας Βέγκας έχει πολλά προβλήματα από την οικονομική καταστροφή της πανδημίας. 

Το σίγουρο είναι ότι κανείς δεν μπορεί να διαχωρίσει τον Έλβις Πρίσλεϊ από το Λας Βέγκας. «Προφανώς η εταιρεία αυτή δεν ενδιαφέρεται για την κοινότητά μας και τους ανθρώπους της», σχολίασε καυστικά η δήμαρχος της πόλης.

Με πληροφορίες από CNN

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή