Eurovision: Δεν θα γίνει στην Ουκρανία – Ποια θα είναι η χώρα διεξαγωγής

Eurovision: Δεν θα γίνει στην Ουκρανία – Ποια θα είναι η χώρα διεξαγωγής

Λόγω του πολέμου, η Ουκρανία δεν θα μπορέσει να φιλοξενήσει τον επόμενο διαγωνισμό της Eurovision, όπως είθισται να κάνει η νικήτρια χώρα.

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί να κέρδισε τον δημοφιλή διαγωνισμό τραγουδιού με το «Stefania» των Kalush Orchestra, ωστόσο η Ουκρανία δεν θα μπορέσει να φιλοξενήσει τον επόμενο διαγωνισμό της Eurovision, όπως είθισται να κάνει η νικήτρια χώρα.

Όπως απεφάνθη η διοργανώτρια EBU, λόγω του πολέμου δεν είναι δυνατόν να φιλοξενηθεί στην Ουκρανία ο διαγωνισμός της Eurovision για το 2023.

«Η Ουκρανία δεν μπορεί να ικανοποιήσει τις εγγυήσεις για την ασφάλεια και τη λειτουργία που χρειάζεται ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της χώρας για την παραγωγή της Eurovision σύμφωνα με τους κανονισμούς», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση στο Twitter.

H EBU και η Eurovision ευχαριστούν την ουκρανική κρατική τηλεόραση για τη συνεργασία και εκδηλώνουν τη θλίψη και την απογοήτευσή τους που ο επόμενος διαγωνισμός δεν θα λάβει χώρα στην Ουκρανία.

Πού, όμως, θα γίνει η Eurovision του 2023; Όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, η EBU βρίσκεται σε συζητήσεις με το BBC για να διεξαχθεί ο διαγωνισμός στη Βρετανία, η οποία έλαβε τη δεύτερη θέση στη φετινή Eurovision.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή