Κάθειρξη 30 ετών στον R. Kelly για σεξουαλική κακοποίηση

Κάθειρξη 30 ετών στον R. Kelly για σεξουαλική κακοποίηση

Ο 55χρονος μουσικός καταδικάστηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένας από τους διάσημους άντρες του καλλιτεχνικού στερεώματος που τα σεξουαλικά του αδικήματα ήρθαν στο προσκήνιο με το κίνημα #MeToo ήταν και ο r’n’b μουσικός R. Kelly. 

Ο 55χρονος καταδικάστηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο στην Νέα Υόρκη για απάτη και εγκλήματα σεξουαλικού τράφικινγκ. 

Τώρα, ο R. Kelly καλείται να εκτίσει ποινή φυλάκισης 30 ετών, με το δικαστήριο να κρίνει πως ο κατά κόσμον Ρόμπερτ Σιλβέστερ Κέλι έδειξε «αδιαφορία προς τον ανθρώπινο πόνο». 

Οι νομικοί εκπρόσωποι του κατηγορούμενου δήλωσαν πως αυτός θα ασκήσει έφεση. 

Η δικαστής του πρωτοδικείου Αν Ντόνελι είπε πως ο R. Kelly χρησιμοποίησε το σεξ ως όπλο, εξαναγκάζοντας τα θύματά του να κάνουν ανείπωτα πράγματα και φορτώνοντας, μάλιστα, κάποια από αυτά με σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα. 

O R. Kelly είχε δεχτεί 21 κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και βιντεοσκόπηση σεξουαλικών περιπτύξεων για περιστατικά που έλαβαν χώρα το 2002, αλλά το 2008 αθωώθηκε. 

Το 2017, όμως, νέες κατηγορίες ήρθαν στο προσκήνιο μέσα από ένα άρθρο του BuzzFeed που υποστήριζε πως ο R. Kelly εκμεταλλεύτηκε σεξουαλικά έξι γυναίκες οι οποίες τον προσέγγισαν προκειμένου να δικτυωθούν στην μουσική βιομηχανία. 

Με πληροφορίες από το BBC και τον Guardian. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή