Τελικά, πόσοι ακούνε το podcast της Μέγκαν Μαρκλ;

Τελικά, πόσοι ακούνε το podcast της Μέγκαν Μαρκλ;

Σύμφωνα με την πλατφόρμα, το νέο podcast της Δούκισσας του Σάσεξ σαρώνει. Όμως, οι αριθμοί των ακροατών δεν λένε ακριβώς το ίδιο

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εγκατεστημένη, πλέον, εδώ και καιρό στις ΗΠΑ με τον Πρίγκιπα Χάρι, η Μέγκαν Μαρκλ δεν μένει με τα χέρια σταυρωμένα όσον αφορά την καριέρα της. Πρόσφατα, άλλωστε, ξεκίνησε το νέο της podcast «Archetypes», με καλεσμένη σε κάθε επεισόδιο μία γνωστή γυναικεία προσωπικότητα, όπως την Σερένα Γουίλιαμς και την Μαράια Κάρεϊ, που έχουμε ακούσει στα δύο πρώτα επεισόδια. 

Κι ενώ το Spotify παρουσιάζει το podcast της Δούκισσας του Σάσεξ στο νο 1 των τσαρτ της στις αγγλόφωνες αγορές, αν κανείς κοιτάξει τους ακροατές του «Archetypes» σε αυτές τις χώρες, τότε αυτό δεν αγγίζει καν την 5άδα και σε πολλές περιπτώσεις, βρίσκεται μέχρι και την θέση 25. 

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, το Spotify να κατηγορηθεί για λάθος χρήση των τσαρτ και «μαγείρεμα» στα νούμερα. 

Σύμφωνα με την Daily Mail, υπάρχουν δύο βασικά τσαρτ. Από την μία είναι τα «Top Podcasts», στα οποία, το Spotify έχει διάφορα κριτήρια ως προς το ποια σόου καταφέρνουν να μπουν σε αυτά: ανάμεσα σε αυτά τα κριτήρια είναι και το αν οι podcasters είναι ανερχόμενοι αλλά και ο συνδυασμός followers και μοναδικών ακροατών. Από την άλλη, τα τσαρτ «Episodes» λειτουργούν καθαρά με αριθμητικούς όρους μοναδικών ακροατών την εκάστοτε ημέρα. 

Έτσι, το «Archetypes» μπορεί να φιγουράρει στα «Top Podcasts» των ΗΠΑ, όταν την ίδια στιγμή, η εκπομπή με την Μαράια Κάρεϊ, για παράδειγμα, φιγουράρει στην θέση 12 στο τσαρτ «Episodes», ενώ, αντίστοιχα, αυτή με την Σερένα Γουίλιαμς δεν ξεπερνά την 25η θέση. 

Στο νο 1 των «Top Podcasts» βρίσκεται το «Archetypes» και στην Βρετανία. Στα «Episodes» τα δύο πρώτα επεισόδια του podcast της Μέγκαν Μαρκλ βρίσκονται στην θέση 8 και 12. 

Όλα τα παραπάνω δημιούργησαν αντιδράσεις σε μερίδα των χρηστών, που δεν άφησαν την τακτική του Spotify ασχολίαστη. Ένας χρήστης έγραψε χαρακτηριστικά: «Γιατί το “Archetypes” βρίσκεται στο νο 1 των αμερικανικών τσαρτ του Spotify, όταν, στα τσαρτ των επεισοδίων είναι στο τέλος της σελίδας; Δεν το πιάνω!», ενώ, οι χρήστες έκαναν λόγο μέχρι και για «νόθευση από το Spotify». 

Για να περάσουμε, όμως, από τους χρήστες στους ειδικούς της βιομηχανίας, αυτοί εικάζουν πως το Spotify ίσως επέλεξε να κρατήσει το podcast της Μέγκαν Μαρκλ στην κορυφή των τσαρτ του λόγω της αμοιβής ύψους 18 εκατομμυρίων λιρών που έλαβε η Δούκισσα του Σάσεξ για την δημιουργία περιεχομένου. 

Τέλος, και οι κριτικοί δεν υπήρξαν ακριβώς επιεικείς με το «Archetypes». Ο Τζέιμς Μάριοτ των Times το βαθμολόγησε με ένα πενιχρό αστεράκι (στα 5), η Σίλια Γουάλντεν της Daily Telegraph υποστηρίζει πως «το podcast είναι απλά ένας ακόμα τρόπος για να μιλήσει για τον εαυτό της» η 41χρονη, ενώ o αρθρογράφος στήλης Steerpike του Spectator σχολίασε για το επεισόδιο με την Σερένα Γουίλιαμς πως «είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς πως χρειάστηκαν 28 άνθρωποι, ανάμεσα στους οποίους και 8 παραγωγοί για να γίνει αυτό το επεισόδιο -συν την Μέγκαν». 

Με πληροφορίες από την Daily Mail. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή