Με την κωμωδία «Orchestra» η Σλοβενία διεκδικεί το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας

Με την κωμωδία «Orchestra» η Σλοβενία διεκδικεί το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με το ασπρόμαυρο φιλμ «Orchestra» του Μάτεβζ Λούζαρ, η Σλοβενία θα διεκδικήσει υποψηφιότητα για το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας το 2023.

Η κωμική ταινία μεγάλου μήκους είναι η ιστορία για τα πληθωρικά μέλη μίας ορχήστρας χάλκινων πνευστών που ταξιδεύουν σε ένα Φεστιβάλ, το οποίο πραγματοποιείται σε μία μικρή αυστριακή πόλη.

«Κάθε ορχήστρα αποτελείται από ανθρώπους, ο καθένας από τους οποίους έχει τα δικά του προβλήματα και όνειρα. Η κινηματογραφική ορχήστρα του Λούζαρ αποτελείται από ανθρώπους, στους οποίους έχουμε πίστη και που μας φέρνουν παγκόσμια ανθρώπινα συναισθήματα: Χαρά, λύπη, φόβο, συμπόνια, απραγματοποίητα όνειρα και ελπίδα», αναφέρει η κριτική επιτροπή που επέλεξε την ταινία.

Η ιστορία ακολουθεί μία μπάντα χάλκινων από την πόλη Ζάγκοριε ομπ Σάβι καθ’ οδόν προς μία πόλη στην Αυστρία από πέντε οπτικές γωνίες, αυτή των δύο οδηγών λεωφορείων, αυτή των προβληματικών έφηβων παδιών και των συζύγων που έχουν αφήσει τα μέλη της μπάντας στο σπίτι, αυτή των ύποπτων Αυστριακών διοργανωτών του Φεστιβάλ, και τέλος αυτή της ορχήστρας στο σύνολό της.

Ο Μάτεβζ Λούζαρ, ο οποίος γεννήθηκε στο Ζάγκοριε ομπ Σάβι, έχει, επίσης, γράψει το σενάριο της ταινίας.

Με την κωμωδία «Orchestra» η Σλοβενία διεκδικεί το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας-1

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT