Αστεροειδής παίρνει το όνομα του Νάιλ Ρότζερς και το διάστημα χορεύει ντίσκο

Αστεροειδής παίρνει το όνομα του Νάιλ Ρότζερς και το διάστημα χορεύει ντίσκο

Με τον αστεροειδή «Nilerodgers» το όνομα του μουσικού ταξίδεψε 300 εκατομμύρια μίλια πέρα από τη Γη

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί η φήμη του Νάιλ Ρότζερς να είναι μεγάλη στα μουσικά επίγεια πράγματα, πάντως, τώρα ήρθε η ώρα αυτή να φτάσει και…στο διάστημα. 

Συγκεκριμένα, ένας αστεροειδής που βρίσκεται περίπου 300 εκατομμύρια μίλια μακριά από τη Γη, ανάμεσα στον Άρη και στον Δία και απαιτείται διάστημα περίπου έξι χρόνων για να ολοκληρώσει μια πλήρης τροχιά, ονομάστηκε «Nilerodgers (191911)». 

Αυτό ήταν το δώρο του φίλου του Ρότζερς, Σάιμον Λάερι, για τα 70α γενέθλια του μουσικού. Ο Λάερι εργάζεται στο Ευρωπαϊκό Νότιο Αστεροσκοπείο και συνεργάζεται με τη Διεθνή Αστρονομική Ένωση και παρουσίασε τον αστεροειδή «Nilerodgers» σε γενέθλιο δείπνο του μουσικού. 

Ο παραπάνω αστεροειδής ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά τον Απρίλιο του 2005 και το σχήμα του παραπέμπει σε πατάτα. Ο Λάερι έκανε τα απαραίτητα βήματα, ώστε η Διεθνής Αστρονομική Ένωση να εγκρίνει να μετονομαστεί επίσημα ο αστεροειδής σε «Nilerodgers».

«Μόλις ξεπεράσεις την έκπληξη της χειρονομίας, συνδέεσαι με την αγάπη που την έκανε να συμβεί» είπε ο Ρότζερς στο Rolling Stone για το δώρο και πρόσθεσε: «Είναι η αγάπη, τα ανθρώπινα συναισθήματα που σου δίνουν οι άλλοι, έτσι ελπίζω ότι σε όλη μου τη ζωή θα συνεχίσω να δίνω στους άλλους όσα περισσότερα μπορώ».

Ήρθε, λοιπόν, η ώρα και το διάστημα να χορέψει ντίσκο.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή