Ένας φωτισμένος χριστουγεννιάτικος κήπος στη Ρώμη

Ένας φωτισμένος χριστουγεννιάτικος κήπος στη Ρώμη

Ένα μαγικό, εορταστικό ταξίδι από τη γη στον ουρανό

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Incanto di Luci -η Μαγεία των Φώτων- έχει ήδη καταφτάσει, για πρώτη φορά, στη Ρώμη, καταλαμβάνοντας το Orto Botanico, τον Βοτανικό Κήπο, στην καρδιά της γειτονιάς Trastevere.

Ένας φωτισμένος χριστουγεννιάτικος κήπος στη Ρώμη-1
©Reuters

 

Από τις 19 Νοεμβρίου 2022 έως τις 8 Ιανουαρίου 2023 οι επισκέπτες μπορούν να ακολουθήσουν το εντυπωσιακό φωτισμένο μονοπάτι μήκους 1,5 χιλιομέτρου, εξερευνώντας τους κήπους και ξεκινώντας ένα μαγικό, εορταστικό ταξίδι από τη γη στον ουρανό.

Ένας φωτισμένος χριστουγεννιάτικος κήπος στη Ρώμη-2
©Reuters

 

Η Incanto di Luci, υιοθετώντας την περιβαλλοντική ευαισθησία και εν μέσω ενεργειακής κρίσης, παρουσιάζει ένα φαντασμαγορικό σύνολο εγκαταστάσεων με περιορισμένο περιβαλλοντικό αντίκτυπο.

Ένας φωτισμένος χριστουγεννιάτικος κήπος στη Ρώμη-3
©Reuters

 

Μάλιστα, οι διοργανωτές αναφέρουν ότι η διαδικασία εγκατάστασης έγινε σε στενή συνεργασία με το Orto Botanico για τη διασφάλιση της προστασίας των φυτών και της άγριας ζωής. Επιπλέον, τα περισσότερα φώτα είναι LED, γεγονός που μειώνει σημαντικά την κατανάλωση ενέργειας, ενώ όλα τα υλικά είναι επαναχρησιμοποιήσιμα.

Ένας φωτισμένος χριστουγεννιάτικος κήπος στη Ρώμη-4
©Reuters

 

Το Incanto di Luci είναι η πρώτη ιταλική έκδοση δράσης που έχει λάβει χώρα σε τουλάχιστον 15 ευρωπαϊκές πόλεις για περισσότερα από πέντε χρόνια.

Ένας φωτισμένος χριστουγεννιάτικος κήπος στη Ρώμη-5
©Reuters

 

Ο «Χριστουγεννιάτικος Κήπος» πρωτοδημιουργήθηκε στο Βερολίνο το 2017 και στη συνέχεια επεκτάθηκε από εκεί σε 10 άλλες πόλεις της Γερμανίας και στη συνέχεια στην Ισπανία, τη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ένας φωτισμένος χριστουγεννιάτικος κήπος στη Ρώμη-6
©Reuters

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή