Παλέ Γκαρνιέ: Airbnb για μια νύχτα η Όπερα του Παρισιού

Παλέ Γκαρνιέ: Airbnb για μια νύχτα η Όπερα του Παρισιού

Η κράτηση για μία διανυκτέρευση στο περίβλεπτο θεωρείο, ξεκινά στις 12 το μεσημέρι της 1ης Μαρτίου και όποιος κερδίσει την πολυπόθητη θέση, θα περάσει στις 16 Ιουλίου μια ολόκληρη νύχτα με θέα την περίβλεπτη σκηνή της λυρικής σκηνής που ενέπνευσε το Φάντασμα της Όπερας

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Airbnb και η Εθνική Όπερα του Παρισιού συνεργάζονται για να μετατρέψουν μία από τα θεωρεία του Palais Garnier, το Box of Honor, σε ένα πολυτελές υπνοδωμάτιο. 

Ενώ το θεωρείο συνήθως προορίζεται για αξιωματούχους και υψηλά δημόσια πρόσωπα, δύο τυχεροί επισκέπτες θα μπορούν να διανυκτερεύσουν εκεί αυτό το καλοκαίρι, έναντι της συμβολικής τιμής των 37 ευρώ – που είναι και το νούμερο του θεωρείου. 

Η κράτηση για μία διανυκτέρευση στο περίβλεπτο θεωρείο, ξεκινά στις 12 το μεσημέρι της 1ης Μαρτίου και όποιος κερδίσει την πολυπόθητη θέση, θα περάσει στις 16 Ιουλίου μια ολόκληρη νύχτα με θέα την περίβλεπτη σκηνή της λυρικής σκηνής που ενέπνευσε το Φάντασμα της Όπερας. 

Παλέ Γκαρνιέ: Airbnb για μια νύχτα η Όπερα του Παρισιού-1
Σε πολυτελές υπνοδωμάτιο με θέα τη σκηνή της θρυλικής όπερας του Παρισιού μετατρέπεται για μια νύχτα το θεωρείο νο.37 – Πηγή: Thibaut Chapotot / Airbnb

Η διαμονή περιλαμβάνει ακόμη ένα ατομικό μάθημα μπαλέτου από έναν από τους χορευτές της Όπερας, μια ιδιωτική συναυλία από καλλιτέχνες της ακαδημίας της όπερας, δείπνο στην αίθουσα προβών δίπλα στη σκηνή, ξενάγηση στα ιδιαίτερα στούντιο χορού, αλλά και στα αθέατα στο ευρύ κοινό σημεία του, όπως μια υπόγεια λίμνη και τα αρχεία τού κτηρίου.

Παλέ Γκαρνιέ: Airbnb για μια νύχτα η Όπερα του Παρισιού-2
Το σημείο όπου βρίσκεται το θεωρείο 37 και όπου θα περάσουν μια νύχτα δύο τυχεροί – Πηγή: Thibaut Chapotot / Airbnb

Το Φάντασμα της Όπερας αποτελεί το μακροβιότερο θέαμα στο Μπρόντγουεϊ από το 2016. Τα τελευταία χρόνια, η παραγωγή, όπως και πολλές άλλες παραγωγές καλλιτεχνικών θεαμάτων παντός είδους και σε όλο τον κόσμο, βρίσκεται αντιμέτωπη με τις μειωμένες πωλήσεις εισιτηρίων και τον πληθωρισμό. Αυτήν την άνοιξη, μετά από 35 χρόνια, το ρεκόρ τού θρυλικού μιούζικαλ με μουσική του Andrew Lloyd Webber, θα τερματιστεί, αφού η παραγωγή «κατεβαίνει». 

Παλέ Γκαρνιέ: Airbnb για μια νύχτα η Όπερα του Παρισιού-3

Δύο τυχεροί επισκέπτες θα περάσουν τη νύχτα μέσα στο Παλέ Γκαρνιέ, εξερευνώντας το ιστορικό κτήριο της όπερας του Παρισιού – Πηγή: Thibaut Chapotot / Airbnb

Η διαμονή στο Παλέ Γκαρνιέ είναι μέρος των προσπαθειών του Airbnb να αναζωογονήσει τον τουρισμό πολιτισμού στην Ευρώπη. 

Και δεν είναι η πρώτη φορά που μέρη τα οποία ο κόσμος γνωρίζει και θαυμάζει, αλλά δεν είχε διανοηθεί ποτέ ως τόπους διαμονής, προσφέρονται προς διανυκτέρευση. Η Airbnb είχε διαφημίσει στο παρελθόν, μεταξύ άλλων, διαμονή στο Μουλέν Ρουζ και στο πατρικό του Τζορτζ Χάρισον. 

Πηγή: Smithsonian Magazine 

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή