Υπεύθυνη Επιχειρηματικότητα με Εκπαιδευτικά Προγράμματα και πρωτοβουλίες της MYTILINEOS
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
υπεύθυνη-επιχειρηματικότητα-με-εκπα-562424728

Υπεύθυνη Επιχειρηματικότητα με Εκπαιδευτικά Προγράμματα και πρωτοβουλίες της MYTILINEOS

Μηδενική πείνα, περιορισμός των κοινωνικών ανισοτήτων, άμεση δράση για το κλίμα, ποιοτική εκπαίδευση για όλους. Ο ΟΗΕ έχει θεσπίσει μια σειρά από Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης, με στόχο τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου ευαίσθητων κοινωνικά ομάδων, ακόμη και σε χώρες του πρώτου κόσμου. Η εταιρεία MYTILINEOS Energy & Metals, εφαρμόζοντας στην πράξη τις αρχές της υπεύθυνης επιχειρηματικότητας, σχεδιάζει και υλοποιεί μια σειρά από δράσεις και προγράμματα, που ακολουθούν μερικούς από τους πιο βασικούς στόχους βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ, θέτοντας ως πρωταρχικό στόχο την εκπαίδευση των νέων και τη μείωση των ανισοτήτων στον χώρο του σχολείου.

H εταιρεία υλοποιεί ένα πολύπλευρο πρόγραμμα κοινωνικής πολιτικής με στοχευμένες δράσεις: ο επαγγελματικός προσανατολισμός, η εξοικείωση με νέες τεχνολογίες, η καλλιέργεια κοινωνικών δεξιοτήτων επικοινωνίας και συνύπαρξης (soft skills), συγκαταλέγονται ανάμεσα στις εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες της ΜΥTILINEOS. Κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2021-2022, η εταιρεία υλοποίησε έξι καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα, από τα οποία ωφελήθηκαν άμεσα περισσότεροι από 10.000 μαθητές σε όλη την Ελλάδα, ενώ η θερμή ανταπόκριση της εκπαιδευτικής κοινότητας είχε ως αποτέλεσμα η MYTILINEOS να προχωρήσει στην υλοποίηση οκτώ ακόμη προγραμμάτων, το σχολικό έτος 2022-2023, με άμεσα ωφελούμενους περισσότερους από 14.000 μαθητές.

Υπεύθυνη Επιχειρηματικότητα με Εκπαιδευτικά Προγράμματα και πρωτοβουλίες της MYTILINEOS-1

Πιο συγκεκριμένα, τα προγράμματα «Διατροφή» και «Μπορούμε στο σχολείο» συνδέονται με τον παγκόσμιο στόχο βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ για μηδενική πείνα. Το πρόγραμμα «Διατροφή» εξασφαλίζει τη σίτιση και την υγιεινή διατροφή σε μέλη της μαθητικής κοινότητας που προέρχονται από κοινωνικά ευάλωτες οικογένειες, παρέχοντας, καθημερινά και δωρεάν, υγιεινά γεύματα και υλοποιείται για ακόμα μια χρονιά σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Prolepsis. Το πρόγραμμα «Μπορούμε στο σχολείο» γεννήθηκε μέσα από μια νέα συνεργασία της MYTILINEOS με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Μπορούμε». Στόχος είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των μαθητών σχετικά με τη σπατάλη του φαγητού (food waste), τον εθελοντισμό και την κοινωνική προσφορά.

Τα προγράμματα «The Tipping Point» και «Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας & Τεχνολογία Υδρογόνου», άμεσα συνδεδεμένα με τον παγκόσμιο στόχο του ΟΗΕ για ποιοτική εκπαίδευση, εστιάζουν στη βιωματική μάθηση. Στο πρώτο συμμετέχουν 4.000 μαθητές από 40 σχολεία της Ελλάδας και του εξωτερικού, οι οποίοι λαμβάνουν σφαιρική ενημέρωση σχετικά με το ακαδημαϊκό ή επαγγελματικό τους μέλλον. Στο δεύτερο, η MYTILINEOS στρέφει το βλέμμα στις σύγχρονες εκπαιδευτικές τάσεις, όπως είναι η μέθοδος S.T.E.M. (Science, Technology, Engineering and Mathematics), παρέχοντας εξοπλισμό «Gigo light and Solar Energy» και «Gigo Wind Power» σε δημόσια σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Με αυτόν τον τρόπο δίνεται η ευκαιρία σε εκατοντάδες μαθητές να αναπτύξουν τις τεχνολογικές και επιστημονικές τους δεξιότητες, μαθαίνοντας παράλληλα τα οφέλη και τη σημασία της «πράσινης» ενέργειας. Το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με τη WRO Hellas σε 20 σχολεία, με τη συμμετοχή 1.500 μαθητών απ’ όλη την Ελλάδα.

Υπεύθυνη Επιχειρηματικότητα με Εκπαιδευτικά Προγράμματα και πρωτοβουλίες της MYTILINEOS-2

Το πρόγραμμα «Μαθαίνω να βλέπω τον άνθρωπο & ρωτάω για να μάθω» της MYTILINEOS ακολουθεί τη φιλοσοφία του παγκόσμιου στόχου του ΟΗΕ για λιγότερες ανισότητες και υλοποιείται σε συνεργασία με τον «Σύνδεσμο Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους». Στόχος είναι η διασφάλιση ίσων ευκαιριών για όλους, η αποδοχή της διαφορετικότητας, η αποδόμηση του στίγματος, η αλλαγή νοοτροπίας απέναντι στην αναπηρία και η κατανόηση εννοιών όπως είναι πρόσβαση και η προσβασιμότητα.

Τρία ακόμη προγράμματα της εταιρείας συμπορεύονται με τον παγκόσμιο στόχο του ΟΗΕ για το Κλίμα. Στο πρόγραμμα «Green Future» η MYTILINEOS εγκαινιάζει τη συνεργασία της με τον φορέα «we4all» και εστιάζει στην περιβαλλοντική εκπαίδευση 700 μαθητών του νομού Αττικής, μεταξύ άλλων, μέσα από άσκηση/δενδροφύτευση στον χώρο του σχολείου, ώστε τα παιδιά να αποτυπώσουν στην πράξη τη θεωρητική γνώση που απέκτησαν στην τάξη. Σε συνεργασία με τον φορέα No Waste21, το πρόγραμμα «Κυκλική Οικονομία και Μηδενικά Απόβλητα στα Σχολεία» αποσκοπεί σε δράσεις ενημέρωσης, με σκοπό την ευαισθητοποίηση των σχολικών κοινοτήτων σε θέματα κυκλικής οικονομίας και μηδενικών αποβλήτων, πρόληψης, επαναχρησιμοποίησης και ανακύκλωσης. Τέλος, το πρόγραμμα «Πλανήτης Μέλισσα» προσκαλεί εκπαιδευμένους εισηγητές, οι οποίοι, μέσα από εκπαιδευτικό υλικό και κατάλληλο μελισσοκομικό εξοπλισμό, φέρνουν τη μαθητική κοινότητα σε επαφή με τον κόσμο της μέλισσας και της μελισσοκομίας, τη σχέση της μέλισσας με το περιβάλλον, την προσφορά της, τα προϊόντα της και τους κινδύνους που την απειλούν. Η MYTILINEOS υλοποιεί το πρόγραμμα σε συνεργασία με τον Σύλλογο Μελισσοκόμων Αττικής σε συνολικά 15 σχολεία των νομών Αττικής και Βοιωτίας, ωφελώντας περισσότερους από 1.000 μαθητές.

Υπεύθυνη Επιχειρηματικότητα με Εκπαιδευτικά Προγράμματα και πρωτοβουλίες της MYTILINEOS-3

Τα προγράμματα εντάσσονται στις δράσεις Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας της MYTILINEOS που υλοποιούνται για την «Αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής», την «Προώθηση άμβλυνσης των ανισοτήτων» και τη «Συνέπεια στην Κοινωνική Υπευθυνότητα», τρεις από τις έξι βασικές κατευθύνσεις που έχει υιοθετήσει, στο πλαίσιο της συμβολής της στους Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή