Γιατί συμφέρει τους ιδιοκτήτες η ασφάλιση κατοικίας 
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
γιατί-συμφέρει-τους-ιδιοκτήτες-η-ασφά-562650013

Γιατί συμφέρει τους ιδιοκτήτες η ασφάλιση κατοικίας 

Μειωμένο ΕΝΦΙΑ έως και 10% θα πληρώσουν το 2024 όσοι ιδιοκτήτες κατοικιών έχουν ασφαλισμένα τα ακίνητά τους για σεισμό, πυρκαγιά και πλημμύρα, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που προβλέπει ο νόμος. Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι για πρώτη φορά θεσπίζεται ένα θετικό μέτρο που αποτελεί κίνητρο για τους ιδιοκτήτες σπιτιών να “επενδύσουν” σε ένα ασφαλιστικό πρόγραμμα που θα προστατεύσει την περιουσία τους από σημαντικούς κινδύνους.

Σύμφωνα με τη μελέτη της ΕΑΕΕ για τις ασφαλίσεις περιουσίας, τo 2022 περισσότεροι από ένα εκατομμύριο ιδιοκτήτες είχαν ασφαλισμένες τις κατοικίες τους και σε 7.843 περιπτώσεις υπήρξαν ασφαλιστικές αποζημιώσεις που ανήλθαν συνολικά σε 6,9 εκατ. ευρώ, ενώ σχηματίστηκε ταυτόχρονα και απόθεμα εκκρεμών ζημιών 11,5 εκατ. ευρώ. Κάθε μία από αυτές τις αποζημιώσεις είναι και μία ξεχωριστή ιστορία, που αφορά τη διαχείριση ενός κινδύνου με το βέλτιστο τρόπο και την επαναφορά στην κανονικότητα. Το σπίτι, είναι άλλωστε ο προσωπικός χώρος του κάθε ανθρώπου, φέρει ιδιαίτερη ταυτότητα, αποτελεί σημείο ασφάλειας και σταθερότητας και αποτυπώνει την ιδιοσυγκρασία και την προσωπική οπτική περί αισθητικής του ιδιοκτήτη. 

Γιατί συμφέρει τους ιδιοκτήτες η ασφάλιση κατοικίας -1
Γιατί συμφέρει τους ιδιοκτήτες η ασφάλιση κατοικίας -2

Τα ασφαλιστήρια συμβόλαια κατοικίας έχουν δώσει στην πράξη-λύσεις σωτηρίας σε δύσκολες στιγμές, αποζημιώνοντας από μικρές ζημιές μέχρι και κτίρια με ολική καταστροφή. Σε πολλές περιπτώσεις μέσω της ιδιωτικής ασφάλισης οικογένειες μπόρεσαν να ανοικοδομήσουν τις οικίες τους μετά από μεγάλες καταστροφές. 

Η κουλτούρα της προστασίας και της πρόνοιας είναι αυτή που θα λειτουργήσει σαν δικλείδα ασφαλείας. Αυτή την ασφάλεια πρεσβεύει η Eurolife FFH, που σχεδιάζει λύσεις ασφάλισης κατοικίας. Η σωστή ασφαλιστική κάλυψη της κατοικίας είναι αναγκαία αλλά δεν πρέπει να είναι στην καθημερινότητά ένας πρόσθετος παράγοντας άγχους, καθώς υπάρχουν προγράμματα, που μπορούν να εξασφαλίσουν ότι μετά από μία θεομηνία ή μία φωτιά ο ιδιοκτήτης θα αποζημιωθεί για να ξαναφτιάξει ότι χάθηκε.

Το μέτρο της μείωσης του ΕΝΦΙΑ για όσους έχουν ασφαλισμένη την κατοικία τους είναι ένα πρώτο βήμα για την ανάδειξη της συμβολής της ιδιωτικής ασφάλισης στην κοινωνία και την οικονομία. Το μέτρο προβλέπει μείωση κατά 10% του του φόρου που πληρώνουν οι ιδιοκτήτες για τις κατοικίες που ασφαλίζονται για σεισμό, πυρκαγιά και πλημμύρα. Όπως αναφέρεται από το υπουργείο Οικονομικών “η ασφάλιση πρέπει να καλύπτει το σύνολο του κόστους ανακατασκευής του ακινήτου, το οποίο δεν μπορεί να είναι χαμηλότερο από 1.000 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο. Με κοινή απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και του Διοικητή της ΑΑΔΕ το ελάχιστο κόστος μπορεί να αναθεωρείται. Αν η ασφάλιση είναι μικρότερη του ενός έτους τότε η μείωση του ΕΝΦΙΑ περιορίζεται βάσει των προϋποθέσεων που θέτει ο νόμος.   

H ουσία του μέτρου της μείωσης στον ΕΝΦΙΑ έγκειται κατά κύριο λόγο στο να ενισχύσει τη γνώση και την πληροφόρηση για την ασφαλιστική προστασία της κατοικίας και να οδηγήσει σταδιακά στην ευαισθητοποίηση των πολιτών στην πρόληψη του κινδύνου. Στην πράξη οι πολίτες αντιλαμβάνονται -δυστυχώς- την αναγκαιότητα της ασφαλιστικής προστασίας, π.χ. για σεισμό, συνήθως όταν πια ο κίνδυνος έχει γίνει πραγματικότητα. Ο κίνδυνος όμως που ήδη έχει επέλθει δεν ασφαλίζεται.

Γιατί συμφέρει τους ιδιοκτήτες η ασφάλιση κατοικίας -3

Τα θετικά που απορρέουν από την ασφαλιστική κάλυψη κατοικίας είναι πολλαπλά:

  1. Είναι κατ’αρχάς εξασφαλισμένη η κατοικία ό,τι και να συμβεί με ένα μικρό ασφάλιστρο, το οποίο ποικίλλει ανάλογα με τις καλύψεις. Δεν χρειάζεται να ξοδεφτούν όλες οικονομίες του ιδιοκτήτη για έξοδα επισκευής
  2. Στην Eurolife FFH υπάρχουν ειδικά σχεδιασμένα συμβόλαια που εστιάζουν στο να είναι πλήρως κατανοητά προς τον πελάτη
  3. Δεν χρειάζεται ο ιδιοκτήτης να βρει μεγάλα κεφάλαια για να ξαναφτιάξει το κτίριο, να αγοράσει ηλεκτρικές συσκευές, υπολογιστές, είδη ένδυσης & υπόδυσης και όλο το περιεχόμενο. Τα καλύπτει το συμβόλαιο. Ας μην ξεχνάμε ότι τόσο ο χώρος του σπιτιού όσο και τα αντικείμενα που βρίσκονται σε αυτόν είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τις αναμνήσεις του, το παρελθόν του, τους ανθρώπους και τα σχέδια του για το μέλλον.
  4. Υπάρχει πρόσβαση σε άμεση αποζημίωση
  5. Όλες οι διαδικασίες γίνονται μέσω του ασφαλιστικού συμβούλου που έχει γνώση και εμπειρία, προκειμένου η ασφάλισή να “κουμπώνει” απόλυτα στις ανάγκες του συμβαλλόμενου
  6. Ο ιδιοκτήτης μπορεί με ασφάλεια να προγραμματίσει τα επόμενά του βήματα
Γιατί συμφέρει τους ιδιοκτήτες η ασφάλιση κατοικίας -4

Η ασφαλιστική αγορά διαθέτει αξιόπιστες λύσεις, επενδύοντας συνεχώς σε τεχνογνωσία και εξειδίκευση. Ο ρόλος της στην οικονομία και την κοινωνία είναι κομβικός και ειδικά μετά από μεγάλες φυσικές καταστροφές, που καλείται να κινητοποιήσει μηχανισμούς για την εξυπηρέτηση μεγάλου αριθμού ασφαλισμένων και να ανταποκριθεί πολύ άμεσα στη διαχείριση δύσκολων καταστάσεων, προκειμένου να αποζημιώσει πληγέντες. Σε αυτή τη φιλοσοφία και έχοντας σαν επίκεντρο τον άνθρωπο η Eurolife FFH, έχει δημιουργήσει ασφαλιστικά προγράμματα κατοικίας τόσο για ιδιοκτήτες όσο και για ενοικιαστές.

Πρόκειται για ευέλικτα προγράμματα ως προς τις καλύψεις, τα οποία ανταποκρίνονται σε διαφορετικές ανάγκες και παρέχουν διαφορετικό επίπεδο προστασίας με βάση το τι χρειάζεται ο εκάστοτε ιδιοκτήτης και αφορούν την κάλυψη κτιρίου και περιεχομένου για ευρύ φάσμα κινδύνων και συμβόλαια που έχουν δομηθεί με απλούς και κατανοητούς όρους:

  1. MultiHome Ευέλικτο: το ασφαλιστήριο καλύπτει τους κινδύνους πυρκαγιάς, σεισμού, κλοπής από διάρρηξη ή ληστείας, ζημιές από έκρηξη ή πρόσκρουση κ.α. Παρέχει εναλλακτικές στην επιλογή των καλύψεων, δίνοντας τη δυνατότητα στον ιδιοκτήτη να ενισχύσει το πρόγραμμα με πρόσθετες καλύψεις.
  2. MultiHome Ολοκληρωμένο: περιλαμβάνει τις καλύψεις που έχει το “MultiHome Ευέλικτο” και ταυτόχρονα ασφαλίζει για επιπλέον κινδύνους όπως η διαρροή νερού από σωληνώσεις, ζημιές κτιρίου από διάρρηξη, αστική ευθύνη προς τρίτους (με δυνατότητα επιλογής μηδενικής απαλλαγής) κ.α. Επιπρόσθετα παρέχει την υπηρεσία επισκευής ζημιών Eurolife FFH Repair.
  3. Sweet Home Content: αποκλειστικό πρόγραμμα ασφάλισης περιεχομένου που προσαρμόζεται στις ανάγκες κάθε ενδιαφερόμενου και αποζημιώνει χωρίς έλεγχο, με εφαρμογή απαλλαγής ανάλογα την κάλυψη, για την αξία της οικοσκευής.

Σπίτι είναι εκεί που κάθε άνθρωπος νιώθει ασφαλής και όταν είναι προστατευμένο μπορεί να εστιάσει στα σημαντικά της ζωής του. Ας αφήσουμε λοιπόν την ασφάλιση της κατοικίας στους ειδικούς ώστε να μπορούμε να δώσουμε βάση σε ότι έχει πραγματικά αξία για εμάς: την προστασία της ανθρώπινης ζωής και το πως η επόμενη μέρα θα είναι καλύτερη.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT