Ο «αθόρυβος» μηχανικός του Πρίνστον έγινε φαντεζί ινφλουένσερ: Η μετάλλαξη του Τζεφ Μπέζος

Ο «αθόρυβος» μηχανικός του Πρίνστον έγινε φαντεζί ινφλουένσερ: Η μετάλλαξη του Τζεφ Μπέζος

Η εποχή που ο Τζεφ Μπέζος κρατούσε την προσωπική του ζωή... προσωπική έχει παρέλθει, και πολλοί αποδίδουν την αλλαγή στην μέλλουσα κυρία Μπέζος

4' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Παντρεμένος, τέσσερα παιδιά, πόλη διαμονής το Σιάτλ»: Μέχρι πριν από πέντε χρόνια, οι πληροφορίες για τον –σήμερα– τρίτο πλουσιότερο άνθρωπο στον πλανήτη και ιδρυτή του τεχνολογικού κολοσσού Amazon ήταν συγκεκριμένες και… μετρημένες. 

«Ο Τζεφ Μπέζος ήταν τόσο διακριτικός που άγγιζε τα όρια της επισημότητας. Η λιγότερο σοβαρή πλευρά του εκδηλωνόταν μόνο μέσα από το γέλιο του, το οποίο ήταν τόσο “κακαριστό” και βροντερό που συγκέντρωνε εκατομμύρια προβολές στο YouTube, και οι υπάλληλοι της Amazon μπορούσαν να το κατεβάσουν από το intranet της εταιρείας», σημειώνει η Μαρία Πορσέλ στην EL PAÍS. 

O Μπέζος ήταν ένας μηχανικός που αποφοίτησε με άριστα από το Πρίνστον. Δεν κυκλοφορούσε με φανταχτερά αυτοκίνητα, δεν έγραφαν τα περιοδικά ευεξίας για την επιτυχημένη διατροφή ενδυνάμωσης των μυών του ούτε τα σκανδαλοθηρικά έντυπα για τις παρδαλές εμφανίσεις του. Ο σήμερα 59χρονος Μπέζος δημιούργησε το 1994 με την τότε σύζυγό του, ΜακΚένζι Σκοτ –την οποία είχε γνωρίσει ένα χρόνο πριν, όταν δούλευαν στην D. E. Shaw– μία online βιβλιοθήκη στο γκαράζ του σπιτιού τους που έμελλε να γίνει ένας από τους τεχνολογικούς τιτάνες του 21ου αιώνα. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jeff Bezos (@jeffbezos)

Ομως, κατά τα φαινόμενα, η εποχή που ο Τζεφ Μπέζος κρατούσε την προσωπική του ζωή… προσωπική έχει παρέλθει. 

Η μοναστική απλότητα του αποκαλούμενου λιτού μεγιστάνα εξαφανίστηκε. Ο μέχρι πρότινος φειδωλός, σε δηλώσεις, εμφανίσεις και τρόπο ζωής, Μπέζος άλλαξε lifestyle, έγινε ο δισεκατομμυριούχος των εξωφύλλων, του κόκκινου χαλιού και των φανταχτερών πάρτι στην έπαυλή του στο Μπέβερλι Χιλς. 

Αναλυτές και δημοσιογράφοι πιστώνουν τη μετάλλαξη αυτή όχι μόνο στο διαζύγιό του από τη ΜακΚένζι, το 2019, και την παραίτησή του από CEO της Amazon το 2021, αλλά κυρίως σε μία γυναίκα: Την αρχικά σύζυγο φίλου του, έπειτα δική του φίλη, στη συνέχεια σύντροφό του και πλέον αρραβωνιαστικιά του, Λόρεν Σάντσεζ. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jeff Bezos (@jeffbezos)

Τον Ιανουάριο του 2019, ο Μπέζος και η σύζυγός του χώρισαν και η περιουσία τους, ύψους 164 δισεκατομμυρίων δολαρίων, χρειάστηκε να μοιραστεί στα δύο. Η Μακένζι πήρε μετοχές της Amazon αξίας 35 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ στον ιδρυτή της Amazon απέμειναν περίπου 107 δισεκατομμύρια δολάρια, καθώς και η εφημερίδα The Washington Post και η αγαπημένη του διαστημική εταιρεία Blue Origin.

Ηταν τότε που η δημόσια εικόνα του άρχισε να αλλάζει.

Μόλις λίγες εβδομάδες μετά το διαζύγιό του, ο φωτογραφικός φακός των παπαράτσι τον «συνέλαβε» να βγαίνει από μια πιτσαρία της Νέας Υόρκης με τη Σάντσεζ, γνωστή τηλεπαρουσιάστρια στην Καλιφόρνια, πιλότο, ιδιοκτήτρια εταιρείας ελικοπτέρων και προσφάτως διαζευγμένη (από τον διάσημο ατζέντη Πάτρικ Γουάιτσελ). 

Εκτοτε, οι φωτογράφοι δεν σταμάτησαν να τους ακολουθούν – και εκείνοι να τροφοδοτούν τη δουλειά των ταμπλόιντ.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lauren Sanchez (@laurenwsanchez)

Η αλλαγή του τρόπου ζωής του Τζεφ Μπέζος υπήρξε θεαματική αυτά τα τελευταία πέντε χρόνια, από τη διατροφή του και το ντύσιμό του έως τον τόπο διαμονής του, αφού στις αρχές αυτού του μήνα ανακοίνωσε πως μετακομίζει στο Μαϊάμι. 

Η πρόσφατη συνέντευξη της μέλλουσας κυρίας Μπέζος στη Vogue, όπου φωτογραφήθηκε μαζί με τον 59χρονο στο 1.600 τ. χλμ. ράντσο του στο Τέξας, επιβεβαιώνουν τη στροφή προς τη λαμπερή πλευρά της δημοσιότητας. Η Σάντσες στη συνέντευξή της μίλησε, μεταξύ άλλων, για το εντυπωσιακό ροζ διαμάντι τριάντα καρατίων που δέχτηκε ως δαχτυλίδι αρραβώνων αυτό το καλοκαίρι, ενώ το ζευγάρι βρισκόταν στο «Koru», «νέα αρχή» στη γλώσσα των Μαορί, το μεγαλύτερο σούπερ γιοτ στον κόσμο 127 μέτρων και τριών καταρτιών. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vogue (@voguemagazine)

«Ενα βράδυ, αφού δειπνήσαμε στο κατάστρωμα, γυρίσαμε στην καμπίνα μας. Βρήκα το δαχτυλίδι κάτω από το μαξιλάρι μου. Νομίζω πως λιποθύμησα για λίγο», έλεγε προ ημέρων στη Vogue. 

«Με βοήθησε πραγματικά να δώσω περισσότερη ενέργεια στις σχέσεις μου… Με ενθαρρύνει πάντα: “Τηλεφωνήστε στα παιδιά σου, πάρε τη μαμά σου, πάρε τον μπαμπά σου”. Και είναι και πρότυπο ανθρώπου», είπε στη συνέντευξη από την πλευρά του ο Μπέζος, με τη Σάντσεζ να ανταποδίδει τους επαίνους: «Είναι η ψυχή του πάρτι… Εξαιρετικά ενθουσιώδης και αστείος». 

«Οι followers του γαμήλιου timeline του ζεύγους ίσως θυμούνται ένα προηγούμενο πάρτι αρραβώνων, αυτό το καλοκαίρι στο «Koru» του Μπέζος, με παρισταμένους τον Λεονάρντο ΝτιΚάπριο, τον Μπιλ Γκέιτς και τη βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας. Με το ένα πάρτι στη θάλασσα, το άλλο στην ξηρά, το σκηνικό του γάμου τους αποτελεί μυστήριο. Εμείς στοιχηματίζουμε (πως θα γίνει) στο Διάστημα», σχολιάζει η Vogue, αναφερόμενη και στο πρόσφατο, δεύτερο πάρτι αρραβώνων που πραγματοποιήθηκε στην έπαυλη της σχεδιάστριας Νταϊάν φον Φίρστενμπεργκ και του Μπάρι Ντίλερ, ιδρυτή του Fox – ο οποίος χαρακτήρισε τη Λόρεν «τη σπίθα στη ζωή του Τζεφ… Τον φώτισε με τους πιο ωραίους τρόπους. Είναι ένα μεγάλο διεγερτικό». 

Πηγή: El Pais/Guardian/Hello

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή