Το megayacht του Τζεφ Μπέζος «κάνει παρέα» με πετρελαιοφόρα και containership

Το megayacht του Τζεφ Μπέζος «κάνει παρέα» με πετρελαιοφόρα και containership

Η θαλαμηγός έχει αγκυροβολήσει μαζί με τάνκερ και cargo λόγω του μεγέθους της, αλλά και λόγω των διαθέσιμων θέσεων ελλιμενισμού στο λιμάνι Everglades στην Φλόριντα.

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αρχικά, το νέο megayacht του Τζεφ Μπέζος ήταν πολύ μεγάλο και δεν μπορούσε να περάσει κάτω από μια γέφυρα στην Ολλανδία. Τώρα, κανένα άλλο σκάφος αναψυχής δεν μπορεί να αγκυροβολήσει κοντά στο μήκους 121 μέτρων γιοτ που βρίσκεται στη μαρίνα Port Everglades της Φλόριντα. 

Το megayacht, που ονομάζεται «Koru», έχει δέσει κοντά σε τεράστια πετρελαιοφόρα και γενικά πλοία cargo. Το όνομα Koru συμβολίζει τη νέα ζωή, την ανάπτυξη και την ειρήνη στa έθιμα των Μαορί.

Η θαλαμηγός έχει αγκυροβολήσει μαζί με τάνκερ και cargo εξαιτίας του μεγέθους της, αλλά και λόγω των διαθέσιμων θέσεων ελλιμενισμού στο λιμάνι, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Port Everglades. Η μαρίνα χρεώνει τα μεγαλύτερα από 100 μέτρα σκάφη αναψυχής με τουλάχιστον 309,50 δολάρια ανά 24ωρο.

Σε αντίθεση με τα πολύ μεγαλύτερα πετρελαιοκίνητα σκάφη που είναι δημοφιλή στους δισεκατομμυριούχους, το «Koru» είναι ιστιοπλοϊκό.

Σύμφωνα με την Oceanco, την ολλανδική εταιρεία που ολοκλήρωσε την κατασκευή του σκάφους νωρίτερα φέτος, είναι το μεγαλύτερο ιστιοπλοϊκό σκάφος στον κόσμο και το κόστος κατασκευής του υπολογίζεται από το Bloomberg στα περίπου 500 εκατομμύρια δολάρια.

Το σκάφος έφτασε στο λιμάνι της Φλόριντα στις 22 Νοεμβρίου, αφού αναχώρησε από το Γιβραλτάρ νωρίτερα αυτόν τον μήνα, σύμφωνα με τη Marine Traffic, μια πλατφόρμα ναυτιλιακών δεδομένων.

Mε πληροφορίες από New York Times

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή