«Rizz»: Η λέξη της χρονιάς για το Oxford University Press

«Rizz»: Η λέξη της χρονιάς για το Oxford University Press

Το «rizz» έγινε δημοφιλές καθώς άρχισαν να το χρησιμοποιούν streamers, YouTubers, tiktokers και influencers

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το «rizz» –μια λέξη που χρησιμοποιείται κυρίως από την Generation Z και σημαίνει «ρομαντική έλξη ή γοητεία» ως ουσιαστικό και «γοητεύω ή αποπλανώ» ως ρήμα– είναι η λέξη της χρονιάς για το Oxford University Press.

Το «rizz», που προφέρεται «ριζ» και έχει τη ρίζα του στο «χάρισμα», χρησιμοποιείται για άτομα τα οποία έχουν το χάρισμα της επικοινωνίας, τραβούν την προσοχή πάνω τους και εν τέλει είναι ελκυστικά προς τους άλλους.

Το «rizz» έγινε δημοφιλές καθώς άρχισαν να το χρησιμοποιούν streamers, YouTubers, tiktokers και influencers.

Ξεπέρασε τις λέξεις «Swiftie» (ενθουσιώδης θαυμαστής της Taylor Swift), «situationship» (άτυπη ρομαντική ή σεξουαλική σχέση) και «prompt» (οδηγία που δίνεται σε πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης).Οι τέσσερις φιναλίστ επιλέχθηκαν με ψηφοφορία και η «νικήτρια» λέξη ανακοινώθηκε τη Δευτέρα.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το λεξικό αγγλικών Merriam-Webster, η λέξη που αναζητήθηκε περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη στις ΗΠΑ στην ψηφιακή έκδοση του εν λόγω λεξικού ήταν το επίθετο «authentic» (αυθεντικός -ή -ό).

Με πληροφορίες από Associated Press

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή