Χαρμπίν, μια πολιτεία φτιαγμένη από πάγο

Χαρμπίν, μια πολιτεία φτιαγμένη από πάγο

Σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια, φέτος ο ημερήσιος αριθμός των επισκεπτών έχει σχεδόν διπλασιαστεί στο ετήσιο φεστιβάλ πάγου.

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ένα πάρκο έκτασης 810.000 τ.μ. και 250.000 κ.μ. σμιλεμένου πάγου από τον ποταμό Σονγκούα στήθηκε και φέτος το ετήσιο Φεστιβάλ Πάγου και Χιονιού στο Χαρμπίν της Κίνας. 

Το φεστιβάλ αποτελεί σταθερή ατραξιόν χειμερινού τουρισμού, με τα γλυπτά, τα παιχνίδια, ακόμη και ολόκληρα κτίσματα φτιαγμένα από πάγο να συνθέτουν ένα μαγικό σκηνικό, που γίνεται ακόμη πιο παραμυθένιο με τον νυχτερινό φωτισμό. 

Ο μέσος αριθμός των επισκεπτών ημερησίως έχει αυξηθεί στους περίπου 30.000 φέτος, με την πληρότητα των ξενοδοχείων της περιοχής να είναι σημαντικά αυξημένη. 

«Το 2018, ο μέσος αριθμός επισκεπτών του πάρκου ανά ημέρα ήταν περίπου 18.500… Ετσι, σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια, φέτος ο ημερήσιος αριθμός των επισκεπτών έχει σχεδόν διπλασιαστεί», λέει ο υποδιευθυντής μάρκετινγκ του φεστιβάλ, Σουν Ζεμίν. 

Χαρμπίν, μια πολιτεία φτιαγμένη από πάγο-1
Φωτ.: Reuters

Χαρμπίν, μια πολιτεία φτιαγμένη από πάγο-2
Φωτ.: Reuters

Χαρμπίν, μια πολιτεία φτιαγμένη από πάγο-3
Φωτ.: Reuters

Χαρμπίν, μια πολιτεία φτιαγμένη από πάγο-4
Φωτ.: Reuters

Χαρμπίν, μια πολιτεία φτιαγμένη από πάγο-5
Φωτ.: Reuters

Χαρμπίν, μια πολιτεία φτιαγμένη από πάγο-6
Φωτ.: Reuters

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή