Τρία νέα σύγχρονα και βιώσιμα κτίρια της Noval Property στο Μαρούσι
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
τρία-νέα-σύγχρονα-και-βιώσιμα-κτίρια-τ-562930438

Τρία νέα σύγχρονα και βιώσιμα κτίρια της Noval Property στο Μαρούσι

H βιώσιμη ανάπτυξη βρίσκεται στο επίκεντρο της στρατηγικής της Noval Property, θυγατρικής της Viohalco που πρωτοπορεί στις δυναμικές μεγα-τάσεις της κυκλικής οικονομίας. Η εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων έχει δεσμευτεί έμπρακτα και συνειδητά για την υιοθέτηση της βιώσιμης ανάπτυξης που δεν αποτελεί, απλώς, μία επιλογή, αλλά βρίσκεται στον πυρήνα της λειτουργίας της. Η Noval Property αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία (A.E.Ε.Α.Π.) στην Ελλάδα, διαθέτοντας ένα σύγχρονο και διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο 61 ακινήτων, με ένα ευρύ φάσμα εμπορικών χρήσεων.

Η βιώσιμη ανάπτυξη και η σύγχρονη αισθητική αποτελούν τους βασικούς πυλώνες της στρατηγικής ανάπτυξης κτιρίων της εταιρίας της οποίας η διοίκηση θεωρεί πως τα κτίρια δεν αναπτύσσονται με μοναδικό γνώμονα την λειτουργικότητα. Αποτελούν δηλαδή, και μία απτή έκφραση της πολιτισμικής ταυτότητας και της τεχνολογικής αιχμής της κοινωνίας, προβάλλοντας και αναδεικνύοντας την ιστορία και το όραμα κάθε τόπου, περιοχής και γειτονιάς. Στο πλαίσιο αυτό, τα σύγχρονα κτίρια αναπτύσσονται, ακολουθώντας τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης, με τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο.

Ως εκ τούτου, η Noval Property παραμένει σταθερά προσηλωμένη στην επίτευξη του οράματός της για τη δημιουργία καλύτερων και βιώσιμων πόλεων. Επιδιώκει να μεγιστοποιήσει τη συμβολή της για τη διαμόρφωση ενός δομημένου περιβάλλοντος ευέλικτου και ανθεκτικού, όπου στο επίκεντρο βρίσκεται η καινοτομία και η ανθρώπινη εμπειρία. Κι αυτό διότι τα κτίρια δεν οφείλουν μονάχα να εναρμονίζονται με το αστικό τοπίο, αλλά, πρωτίστως, να βελτιώνουν, ουσιαστικά, την καθημερινότητα των ανθρώπων, των εργαζομένων, των ενοίκων και των επισκεπτών. Εφαρμόζοντας τις αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού, η Noval Property υιοθετεί τις πλέον σύγχρονες και τεχνολογικά εξελιγμένες πρακτικές, κάνοντας χρήση ανακυκλώσιμων υλικών, όπως ο μειωμένος ενσωματωμένος άνθρακας, δίνει έμφαση στην επανάχρηση του νερού και στα συστήματα εξοικονόμησης ενέργειας, στην υιοθέτηση αυτοματισμών, “έξυπνου” αερισμού και φωτισμού και στη διαμόρφωση οριζόντιων και κατακόρυφων επιφανειών.

Τρία νέα σύγχρονα και βιώσιμα κτίρια της Noval Property στο Μαρούσι-1

Τις αρχές αυτές έχει ενσωματώσει η θυγατρική εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων της Viohalco σε σειρά αναπτύξεών της. Ένα από τα, πλέον, εμβληματικά κτίρια της, το οποίο, μάλιστα, αποτελεί ένα ιδιαίτερα επιτυχημένο παράδειγμα επανάχρησης παλαιού κτιριακού αποθέματος, αποτελεί το πρωτοποριακό “The Orbit” office campus στη Λεωφόρο Κηφισίας στην Αθήνα. Μέσω της υιοθέτησης βιοκλιματικού σχεδιασμού και “έξυπνων» τεχνολογίες, το ακίνητο έχει μεταβάλει την εικόνα της ευρύτερης περιοχής. Αντίστοιχο παράδειγμα είναι και το κτίριο γραφείων “Butterfly” στο Χαλάνδρι, που αφορά μια καινοτόμα απάντηση στις σύγχρονες ανάγκες τόσο των χρηστών όσο και των μισθωτών.

Αναπτύξεις “νέας γενιάς”

Στο Μαρούσι, η Noval Property μετράει, ήδη, τρεις, εν εξελίξει, αναπτύξεις “νέας γενιάς”.

Πρόκειται για το υπερσύγχρονο βιοκλιματικό συγκρότημα γραφείων που αναπτύσσει η εταιρεία κοινοπρακτικά με την Brook Lane Capital στο πρώην ακίνητο της Kodak. To office campus, του οποίου τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό έχει αναλάβει το διεθνούς φήμης αρχιτεκτονικό γραφείο Foster + Partners, έχει ξεκινήσει να αναπτύσσεται σε οικόπεδο 16 στρεμμάτων, υιοθετώντας τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης και του βιοκλιματικού σχεδιασμού. Στο έργο αυτό ενσωματώνονται όλα τα νέα πρότυπα και οι τάσεις που έχουν διαμορφωθεί στον τομέα της κατασκευής επαγγελματικών χώρων, ενώ στοχεύει σε πιστοποίηση LEED Platinum.

Ένα, ακόμα, εν εξελίξει, έργο που ξεχωρίζει για το χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμά του περιλαμβάνει υφιστάμενο κτίριο που ανακατασκευάζει η Noval Property στην Λεωφόρο Κηφισίας στο Μαρούσι. Θα μετατραπεί σε πρωτοποριακό κτίριο γραφείων με το χαμηλότερο αποτύπωμα άνθρακα στην Ελλάδα, όπως προβλέπει ο σχεδιασμός της εταιρείας.

Η τρίτη ανάπτυξη της Noval Property στο Μαρούσι αφορά νέο κτίριο γραφείων στην οδό Χειμάρρας. Το ακίνητο ξεχωρίζει λόγω της εντυπωσιακής αρχιτεκτονικής σύνθεσής του που αποτελείται από δύο κτίρια συνδεδεμένα μεταξύ τους σε γραμμική ακολουθία και άφθονους χώρους πρασίνου. Βασικό συγκριτικό πλεονέκτημα του ακινήτου αποτελεί το γεγονός ότι αυτό θα διαθέτει μεγάλο αριθμό θέσεων στάθμευσης.  

Η Noval Property επαναπροσδιορίζει την ανάπτυξη, επιδιώκοντας να συμβάλλει στον βιώσιμο μετασχηματισμό του αστικού τοπίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή